Wednesday, January 26, 2022

Uppsats om miljöföroreningar

Uppsats om miljöföroreningar



Luftföroreningar leder till tusentals dödsfall. Vi kan stoppa det bara om vi arbetar tillsammans och sprider medvetenhet. Dina kommentarer och förslag kommer att fungera som en inspirations- och lärplattform för mig. Föroreningarna kan också ta form av ljus, ljud, buller eller värme. Cookien används för att lagra användarens samtycke för cookies i kategorin "Övrigt. Uppsats om miljöföroreningar typer av miljöföroreningar är specifika för orsaker och komponenter i miljön, uppsats om miljöföroreningar.





Innehållsförteckning



Skadliga ämnen och föroreningar som påverkar miljön utgör miljöföroreningar. Alla typer av föroreningar såsom luftföroreningar, buller, vattenföroreningar, ljusföroreningar, markföroreningar, uppsats om miljöföroreningar, termisk förorening, radioaktiv förorening och andra faller under den bredare kategorin miljöföroreningar. Hur denna förorening påverkar oss och hur den orsakas har varit en fråga om studier i flera år, uppsats om miljöföroreningar. Det är dagens behov att förstå effekterna av miljöföroreningar och vad som bör göras för att minimera det. Vi har förberett långa uppsatser för studenter som inte bara ska ge information om miljöföroreningar och dess effekter utan också vägleda dem hur de kan bidra till att minska miljöföroreningarna, uppsats om miljöföroreningar.


Innehåll Lista över uppsatser om miljöföroreningar på engelska Essay on Environmental Pollution — Essay 1 Words Essay on Environmental Pollution: Types, Causes and Effects — Essay 2 Words Essay on Environmental Pollution: With Conclusion — Essay 3 Words Essay on Environmental Pollution — Essay 4 Words Uppsats om miljöföroreningar: typer, orsaker och slutsats — Uppsats 5 ord Uppsats om miljöföroreningar: faktorer och vidtagna åtgärder — Uppsats 6 ord Uppsats om miljöföroreningar: former, källor och typer — Uppsats 7 ord. Miljöföroreningar är ett av de mest kritiska hoten som vår planet står inför i dagens scenario.


Detta är en global fråga, som ses allmänt i alla länder, inklusive tredje världens länder, oavsett deras utvecklingsstatus. Miljöföroreningar är när mänskliga aktiviteter introducerar föroreningar i miljön, vilket leder till att rutinprocesserna störs, vilket orsakar irreversibla förändringar i miljön. Medlen som orsakar föroreningar kallas föroreningar. Föroreningar är ämnen som förekommer i naturen eller skapas pga uppsats om miljöföroreningar främmande mänskliga aktiviteter. Föroreningar kan också vara former av energier som släpps ut i miljön, uppsats om miljöföroreningar. Baserat på uppsats om miljöföroreningar föroreningar och föroreningar som orsakas av miljöns komponenter, kan miljöföroreningen klassificeras enligt följande:.


Varje naturresurs som finns i miljön, när den används i en högre takt än förmågan att återställa, leder till utarmning, vilket orsakar miljöföroreningar. Detta kommer att leda till försämring av miljökvaliteten och bevisas av förlusten av biologisk mångfald, förlust av flora och fauna, införandet av nya sjukdomar och stressigt liv i den mänskliga befolkningen, etc, uppsats om miljöföroreningar. Miljön utgör en mycket viktig aspekt av mänskligt liv eftersom det är där vi hittar det väsentliga i livet t. På grund av global industrialisering och modernisering har det förekommit miljöföroreningar.


Miljöföroreningarna har i hög grad påverkat livskvaliteten för djur, växter och människor. Farliga effekter inklusive sjukdomar uppsats om miljöföroreningar har uppstått till följd av miljöföroreningar. Typerna av miljöföroreningar är specifika för orsaker och komponenter i miljön. Miljöföroreningar klassificeras i grupper beroende på de naturliga komponenterna enligt följande; luftföroreningar, buller, markföroreningar och vattenföroreningar. Miljöns föroreningar kallas föroreningar. De huvudsakliga föroreningarna är industrier eftersom industrier släpper ut skadliga gaser i atmosfären, som orsakar luftföroreningar, industriavlopp släpps också ut i vattendrag och orsakar vattenföroreningar. Andra föroreningar inkluderar rök från förbränning, utsläpp av växthusgaser e.


Miljöföroreningar har varit en utmaning i Indien. De skadliga effekterna är specifika för typen av förorening även om vissa kan skära tvärsöver. Luftföroreningar har resulterat i skador på människors hälsa och förstörelse av ozonlagren i atmosfären. Vattenföroreningar har orsakat döden av vattenlevande liv och försurning. Uppsats om miljöföroreningar föroreningar har resulterat i ohälsosam mark, dvs. Indien har kämpat med utmaningar med miljöföroreningar. Miljöföroreningar har blivit ett stort problem för att rädda vår planet. Vi behöver anpassa olika åtgärder för att minska miljöföroreningarna. Några av dem inkluderar plantering av träd, minskad användning av icke-förnybara resurser, korrekt omhändertagande av avfall, etc. Det är varje individs ansvar att rädda vår miljö från att bli förorenad.


Vi borde behandla vår jords miljö som vår mor. Det ger oss också näring. Om klimatet blir förorenat då, hur kan vi överleva? Jorden ger oss så många naturresurser för vår hälsa och tillväxt. Men allt eftersom tiden går, blir vi mer själviska och fortsätter att förorena vår miljö. Vi vet inte att om vår miljö blir mer förorenad då, kommer det i slutändan att påverka vår hälsa och framtid också. Det kommer inte att vara möjligt för oss att överleva på jorden lätt. Det är onödigt att säga att miljöföroreningar har förstört och spridit dess giftiga tentakler inuti människans grundläggande behov, dvs.


Det påverkar vårt inandning, drickande och ätande. Det skadar också djurens hälsa tillsammans med människor. Olika saker förorenar luften som gasformiga utsläpp från motorfordonständningar och industrier, förbränning av fossila bränslen i luften, etc. Det fasta industriavfallet, uppsats om miljöföroreningar, oljeutsläpp, plastdeponier och stadssopor som slängs i vattnet förorenar floden och haven. På samma sätt förstör oorganiska förfaranden inom jordbruket jordens bördighet. Som ni vet att vatten används för att dricka, jorden som används för att producera mat och luften används för att andas, alla dessa tre förorenade element för in sina föroreningar i kroppen och resulterar i sjukdomar.


De sjukdomar som uppstår på grund av miljöföroreningar består av kronisk obstruktiv lungsjukdom, astma, lungcancer, hudcancer, blyförgiftning, hjärt- och kärlsjukdomar och stroke, strålningsförstärkta cancerformer, kvicksilverförgiftning, medfödda funktionsnedsättningar, allergier, lungsjukdomar på grund av yrkesexponering för många toxiner och många fler. Listan är oändlig. Vår jord går på väg mot en ohälsosam framtid för alla levande varelser. Så vi måste bli medvetna om de faktorer som förorenar vår miljö och vidta några nödvändiga åtgärder för att hålla vår framtid säker och hälsosam, uppsats om miljöföroreningar.


Vår miljö består av både levande och icke-levande saker. De levande varelserna inkluderar djur, växter och andra mikroorganismer, medan luft, vatten, jord, solljus etc. Närhelst någon form av toxicitet tillförs vår omgivning under en avsevärt lång tid, leder det till miljöföroreningar. Några av de viktigaste typerna av föroreningar är luft, vatten, mark, buller, ljus och kärnkraftsföroreningar. Rök från industrier, husskorstenar, fordon och bränslen orsakar uppsats om miljöföroreningar förorening. Bortfallna industriella lösningsmedel, plaster och annat avfall, avlopp etc. Användning av bekämpningsmedel och avskogning är de främsta orsakerna till markföroreningar. Det onödiga tutandet av fordonen, användning av högtalare bly uppsats om miljöföroreningar buller.


Även om det är svårt att inse ljus- och kärnföroreningarna är dessa lika skadliga. För starkt ljus förbrukar mycket energi samtidigt som det hotar miljöbalansen på flera sätt. Onödigt att säga att de negativa effekterna av en kärnreaktion varar i många decennier framöver. Alla beståndsdelar är sammankopplade med varandra. När naturens kretslopp fortsätter, överförs toxiciteten hos en komponent till alla andra komponenter också. Det finns olika sätt genom vilka föroreningen fortsätter att cirkulera i miljön. Vi kan förstå det med ett exempel nedan.


När det regnar löses luftens föroreningar gradvis upp i vattendragen och jorden, uppsats om miljöföroreningar. När grödor odlas i uppsats om miljöföroreningar, deras rötter absorberar dessa skadliga giftämnen genom den förorenade jorden och vattnet. Samma mat intas av både djur och människor. På det här sättet, uppsats om miljöföroreningar, den når toppen av näringskedjan när växtätarna konsumeras av köttätarna. Konsekvenserna av miljöföroreningar kan ses i form av svåra hälsosjukdomar. Fler människor lider av andningsproblem, svagare immunitet, njur- och leverinfektioner, cancer och andra kroniska sjukdomar. Vattenlivet, inklusive både flora och fauna, utarmas snabbt.


Jordkvaliteten och skördekvaliteten försämras, uppsats om miljöföroreningar. Den globala uppvärmningen har blivit en stor fråga till följd av miljöföroreningar som världen måste klara av. De smältande isbergen i Antarktis har resulterat i stigande havsnivåer. Naturkatastrofer som frekventa jordbävningar, cykloner etc. Incidenter i Hiroshima-Nagasaki och Tjernobyl i Ryssland har lett till irreparabel skada på mänskligheten. Som svar på dessa katastrofer vidtas alla möjliga åtgärder av de olika länderna i världen. Fler medvetenhetsprogram organiseras för att utbilda människor om farorna med miljöföroreningar och behovet av att skydda vår planet. Grönare sätt att leva blir populära. Energieffektiva glödlampor, miljövänliga fordon, användning av sol- och vindenergi är för att nämna några.


Regeringar betonar också att plantera fler träd, eliminera plastprodukter, bättre återvinning av naturligt avfall och minimal användning av bekämpningsmedel. Denna typ av ekologisk livsstil har hjälpt oss att skydda många växt- och djurarter från att dö ut samtidigt som jorden har blivit en grönare och hälsosammare plats att leva på. Förekomsten av ett ämne i miljön som kan vara skadligt för människor, växter eller djur är vad vi kallar en förorening och denna händelse kallas miljöförorening. Vi vet redan mycket om det, men vi tänker göra väldigt lite för att kontrollera det. Kanske har vi ännu inte känt den direkta inverkan det redan har haft på våra liv.


Till exempel, uppsats om miljöföroreningar, nyligen har det gjorts en studie från WHO som hävdar att medellivslängden för en person som bor i Delhi har minskat med 10 år bara på grund av exponeringen för de skadliga ämnen som en person som bor i Delhi tvingas till uppsats om miljöföroreningar andas, uppsats om miljöföroreningar. Enkelt sagt, miljöföroreningar, även om en oro för hela världen, har ännu inte sett några konkreta steg mot sin kontroll. Miljöföroreningar brukar anses vara en referens till luftföroreningar. Det är dock en allmän term som används för att hänvisa till föroreningar som förekommer i luft, mark och vatten samt andra former av föroreningar som de som orsakas av värme, ljus, radioaktiva material och buller.


Varje typ av miljöförorening har sin egen uppsättning källor, av vilka några lätt kan identifieras medan andra kanske inte är direkta föroreningskällor, även om de kan utlösa samma. Till exempel uppsats om miljöföroreningar. Industriavfall uppsats om miljöföroreningar Det avfall som genereras från olika industrier är en viktig orsak till vatten-, luft- och markföroreningar. Det kemiska avfallet från industrier förorenar vattnet i en sådan utsträckning att det har förekommit fall där vissa regioner i världen, uppsats om miljöföroreningar, människor lider av specifika sjukdomar på grund av förekomsten av förorenat vatten runt dem. Dessutom blandas rök eller skadliga gaser som svavel, kväve och kol som frigörs som rester från industrin med luft och förorenar den.


Fordon — Användningen av fordon har blivit skenande och det har skett en massiv tillväxt under det senaste decenniet. Även om användningen av fordon har gynnat oss i större utsträckning, har utsläppen från fordonen lett till en massiv ökning av luftföroreningarna.





fördomsuppsats



Markföroreningar utgör ett alarmerande hot mot jordbrukets produktivitet, livsmedelssäkerhet och människors hälsa. Området med bördig mark försämras för varje dag som går genom användning av kemikalier för att få bättre produkter. Tillväxten av städer i Indien har använt jord som en diskho för ständigt större mängder kommunalt avfall. Stora mängder mark går till spillo som dumpningsplatser både i och i utkanten av städer. Dessa dumpningsplatser kan ses som betesmarker för nötkreatur vilket kan leda till många hälsorisker. I Indien är vi inte nya när det gäller vattenföroreningar. Jordbruk är den främsta nödvändigheten för landet och tydligen har miljöpåverkan på klimatet enormt påverkat monsunerna. Enorma mängder avfall, inklusive metaller som bly, giftiga kemikalier som kommer från industrier dumpas i floder och vattendrag.


Den största källan till vattenföroreningar i Indien är det orenade avloppsvattnet. Vissa byar i Indien utövar fortfarande avföring i det fria, vilket ytterligare förorenar de närliggande vattendragen. Ganga och Yamuna är rankade bland de 10 mest förorenade floderna i världen. Buller är en annan brännande fråga i Modern India. Trafikstockningar på vägarna, galna ljud av tutande tut, fabrikssirener, rysande ljud från drift av maskiner och högt ljud från högtalare bidrar i hög grad till den enorma ökningen av buller.


Miljöföroreningar har resulterat i utbrott av så många hälsoproblem för en genomsnittlig indier. Indien undertecknade det historiska klimatavtalet i Paris den 24 november tillsammans med Nationerna vid FN:s högkvarter i New York. Indien har åtagit sig att effektivt genomföra Parisavtalet om klimatförändringar. Indiens premiärminister Shri. Indien har också undertecknat ett avtal med Tyskland om tekniskt samarbete under det indo-tyska energiprogrammet — Green Energy Corridors IGEN-GEC. Eftersom plast är en stor förorening har Maharashtras delstatsregering konkurrensförbud mot plastpåsar från den 23 juni. Meddelandet utfärdat av Maharashtra delstatsregering förbjöd tillverkning, användning, försäljning, cirkulation och lagring av plastmaterial som påsar, skedar, tallrikar och andra engångsartiklar.


Förbudet omfattar även förpackningsmaterial och termokol. Den plast som används för förpackning av läkemedel och läkemedel, mjölk och behandling av fast avfall är dock undantagen från förbudet. Stränga lagar tillämpas för att kontrollera bullerföroreningar. Olika icke-statliga organisationer arbetar dag och natt för att utbilda genomsnittsindianerna om de negativa effekterna av föroreningar på deras mentala och fysiska hälsa. Regeringen driver rigorösa kampanjer genom tv, filmer, tryckta medier och andra sådana butiker för att uppmuntra människor att utöva en miljövänlig livsstil. Man kan inte förneka att den förorenade miljön i urbana Indien är en tickande bomb. Produktiv industrialisering för tillväxt av den nationella ekonomin har uppenbarligen äventyrat till och med en frisk fläkt i de indiska städerna.


Brist på allmänhetens deltagande i genomförandet av stränga lagar för att bekämpa miljöföroreningar är ett annat stort problem. Folkhälsan i Indien är i allvarlig risk. Den indiska regeringen arbetar för att implementera lösningarna på en större duk, till exempel genom att byta till ren energi, regler för att minska utsläppen av skadliga föroreningar och en kampanj för att sprida kunskap om de negativa effekterna av miljöföroreningar. Den viktigaste aspekten är att uppmuntra det indiska folket att ge bort sina uråldriga metoder som i stort sett är farliga för miljön. Förorening enligt definitionen i ordboken är införandet eller närvaron av ett ämne som är skadligt eller har giftiga effekter på miljön.


Föroreningar förklaras vidare som införandet av föroreningar i den naturliga miljön som kan orsaka en negativ förändring. För att vara grundläggande, miljöföroreningar orsakar skador på miljön och som i sin tur skadar människor i miljön. Förekomsten av miljöföroreningar är när omgivningen är förorenad av föroreningar; detta medför vissa förändringar som negativt påverkar vår vanliga livsstil. De viktigaste komponenterna eller delarna av föroreningen är föroreningar och de är huvudsakligen avfallsmaterial av mycket olika former. Föroreningar orsakar en störning i balansen mellan miljön och ekosystemet. Utveckling och modernisering har fört med sig en kraftig ökning av föroreningarna och detta har gett upphov till olika mänskliga sjukdomar och viktigast av allt global uppvärmning.


Det finns många olika former av miljöföroreningar inklusive vatten, luft, radioaktivt, mark, värme, buller och ljus. För varje form av förorening finns det två föroreningskällor; icke-punkt- och punktkällorna. Det är mycket lätt att övervaka, identifiera och kontrollera punktkällorna till förorening medan icke-punktföroreningskällorna är ganska svåra och svåra att kontrollera. Industrier från hela världen, även om de har skapat välstånd och välstånd, har ständigt stört ekologiska balanser och undersökt biosfären. Nedfallet från experiment, rökavfall, industriella avloppsvatten och de virvlande gaserna är en konstant fara för hälsan, förorenar och förorenar både vatten och luft.


Det olämpliga bortskaffandet av industriavfall har blivit en källa till både vatten- och markföroreningar. Det kemiska avfallet från de olika industrierna kan orsaka föroreningar till floder, sjöar, hav och även till mark och luft genom utsläpp av ångor. Kommersiellt och hushållsavfall är källor till miljöföroreningar när avfallet inte kasseras på rätt sätt. Fordon som använder diesel och bensin avger rök och även röken som avges vid kokning av kol förorenar vår miljö. Den exponentiella ökningen av antalet fordon på vägarna har bara hjälpt utsläppet av rök som när den släpps sprids och så småningom blandas med luften som vi andas.


Röken från dessa olika fordon är ganska skadlig och är den primära orsaken till luftföroreningar. Det finns också risk för att ljud från dessa fordon orsakar buller. Den snabba urbaniseringstakten och även industrialiseringen är viktiga orsaker till miljöföroreningar på grund av den skada och död som de orsakar växter som skadar djur, människor och ekosystemet. Den snabba befolkningsökningen särskilt i utvecklingsländer, efterfrågan på ockupation, grundläggande mat och tak över huvudet har ökat. På grund av den höga efterfrågan har avskogningen blivit skenande för att hjälpa till att möta den växande efterfrågan från befolkningen. Den ständiga förbränningen av fossila bränslen är en källa till förorening av marken, luften och vattnet genom giftiga gaser som kolmonoxid.


Bekämpningsmedel och gödningsmedel som används under jordbruket är stora källor till miljöföroreningar. Detta är förmodligen den farligaste och vanligaste formen av miljöförorening och det har ansetts vara synonymt med urbanisering. Den främsta orsaken till detta är den höga bränsleförbränningen. Bränsleförbränning är nu ett mycket grundläggande krav för transport, matlagning och vissa andra aktiviteter både inhemskt och industriellt. Alla dessa aktiviteter släpper ut ett stort antal giftiga kemikalier i atmosfären och tas inte bort från luften, vilket påverkar och hotar vår existens.


Svaveloxid släpps ut i luften av röken och det gör luften mycket giftig. Detta orsakas primärt av rök från fabriksstaplar, skorstenar, fordon eller till och med något mycket vanligt som att en vedträ bränns. Utsläpp av svaveloxid och många andra gaser i atmosfären leder till global uppvärmning med förmågan att leda till surt regn. Utsläppen av dessa växthusgaser och den globala uppvärmningen det orsakar har lett till torka, oregelbundna regn och ökade temperaturer över hela världen. Tillstånd och åkommor som bronkit, astma och det extremt farliga fallet av lungcancer och detta förekommer huvudsakligen i städerna.


Ett exempel på ett av de många sorgliga exemplen på de katastrofer som kan öka på grund av luftföroreningar är gastragedin i Bhopal. Gastragedin var ett resultat av frisläppandet av en gasmetylisocyanat vid en gasanläggning. Cirka 2 människor miste livet i tragedin och fler än , människor led av omfattande andningsproblem. Luftvägssjukdomar, ökning av astma och hjärt-kärlsjukdomar kan orsakas av ett irriterande ämne, till exempel partiklar som är mindre än 10 mikrometer stora. Fram till detta ögonblick finns det fortfarande fosterskador hos barn som föds och detta har tillskrivits Bhopal-tragedin.


Vatten är nödvändigt för livet; varje levande varelse eller varelse är beroende av vatten för att överleva. Det finns många faktorer som bidrar till vattenföroreningar, en mycket stor bidragande faktor är industriavlopp som släpps ut i floder och hav och orsakar en stor obalans i vattnets egenskaper och detta gör vattenmassorna olämpliga för att leva. Det finns också en hel del sjukdomar som orsakas av vattenföroreningar och dessa sjukdomar påverkar både icke-akvatiska och vattenlevande arter. Bekämpningsmedel och insekticider som sprayas på olika växter är en källa till förorening av grundvattnet och dessutom har oljeutsläpp i haven lett till allvarliga oåterkalleliga skador på vattenmassorna.


En annan källa till vattenförorening är övergödning och det sker på grund av aktiviteter som att tvätta redskap, kläder nära floder, dammar eller sjöar; tvättmedlet flyttar ut i vattnet och blockerar oavsiktligt inträngningen av solljus och detta minskar syrehalten i vattnet och gör det beboeligt. Föroreningen av vatten kan ha förödande effekter på det marina livet. Med nämnt ett exempel, patogener växer bra med avloppsvatten, medan oorganiska och organiska föreningar som finns i vatten kan få vattnets sammansättning att förändras. Om halten löst syre är låg anses vattnet vara förorenat; löst syre kommer från nedbrytningen som utförs på organiska material som avloppsvatten som tillförs vattnet. Genom att skada vattenlevande varelser, förorenar vattenföroreningar hela näringskedjan genom att allvarligt skada människor som är beroende av vattenlevande varelser.


Det har skett en kraftig ökning av antalet diarré- och kolerafall överallt. Detta kallas också markförorening och det sker på grund av tillsats av kemikalier som inte är önskade till marken orsakade av mänskliga aktiviteter. Användningen av bekämpningsmedel och insekticider tar bort alla kväveföreningar från jorden, vilket gör den mycket olämplig för växterna att få näringsämnen från. Avskogning, gruvdrift och avfallsutsläpp från industrier utarmar också jorden och detta kommer att hämma tillväxten av växter och marken kommer att sluta eroderas. En betydande del av det fasta avfallet är industri- eller kommersiellt avfall. Farligt avfall kan sägas innebära varje fast, flytande eller slamform av avfall som har egenskaper som är farliga eller potentiellt farliga för miljön eller människors hälsa.


Farligt avfall genereras i industrier från bekämpningsmedelstillverkning, petroleumraffinering, gruvdrift och en hel massa andra produktioner som involverar kemikalier. Farligt avfall genereras inte enbart av industrier; hushåll genererar också avfall som är farligt som lysrör, färger och lösningsmedel, aerosolburkar, motorolja och ammunition. Detta orsakas när som helst det finns ett ljud som har en intensitet högre än 85db och det når de bara öronen. Bullerföroreningar orsakar olika psykiska problem t.ex. högt blodtryck och stress. Det orsakar ibland också en permanent nedsättning av hörseln vilket är mycket förödande.


Bullerföroreningar orsakas till stor del av högljudda kompressorer och pumpar i industrier. Föroreningarna kan också ta formen av ljus, ljud, buller eller värme. Effekterna av föroreningar är förödande. Rapporten från NGO Pure Earth tyder på att en av de sju dödsfallen inträffar på grund av föroreningar. Mot denna bakgrund är det viktigt att utforska olika typer av föroreningar och dess effekter på miljö och människor. Tidsbegränsat erbjudande! En av de centrala frågorna nuförtiden är vattenföroreningen. Utvidgningen av befolkningen innebär mer skräp och sopor.


Soptippen förmultnar och de giftiga ämnena tränger igenom marken som går till floder och hav. Dessutom slängs massor av sopor direkt i vattnet. Det finns till och med speciella öar för sopor i haven. Även om den tekniska utvecklingen erbjuder olika tillvägagångssätt för soputnyttjande, använder de flesta av de fattiga länderna inte innovativ teknik. Därmed blir föroreningar den vanligaste dödsorsaken i underutvecklade låginkomstländer. Ändå är vatten förorenat inte bara på grund av regelbunden soporanvändning. Anläggningarna, fabrikerna och bruken är de viktigaste föroreningarna i vattnet. Processvattnet från fabrikerna går till floder och hav i grannområden.


I vissa floder är vattnet förorenat till den kritiska nivån och är förbjudet att använda. Fisken och livsmiljön i naturliga ekosystem är förorenade av farliga kemikalier som orsakar antingen döden för hela ekosystemen eller skadar konsumenterna av de förorenade produkterna skaldjur, fisk, vatten, salt. Dessutom är vattnet förorenat av bekämpningsmedel och gödsling som används inom jordbruket. De förödande effekterna av vattenföroreningar kan bromsas upp genom att installera vattenreningsmekanismer på fabriker och anläggningar. Dessa insatser bör främjas och förstärkas på myndighetsnivå. Dessutom bör stater utveckla de globala programmen för miljöskydd eftersom problemet inte är begränsat till ett visst territorium eller stat.


Det är en universell fara som kräver kombinerade ansträngningar. Luft består av kväve, syre, vattenånga och inerta gaser. När luftens typiska struktur förändras kan vi observera effekterna av luftföroreningar. Den främsta orsaken till luftförorening är effekten av de brinnande bränslena. Röken svävar i luften och de flesta andas in den. Vidare påverkar det hälsan vilket resulterar i luftvägssjukdomar, cancer och andra problem. En annan typ av luftföroreningar är farliga gaser, såsom svaveldioxid, kväveoxider, kolmonoxid och kemiska ångor.


Dessa gaser genomgår reaktionerna i de högre atmosfärsskikten och återvänder till ytan i form av de farliga kemikalierna sura regn som förstör livsmiljön. Det är en naturlig process. Urbanisering och miljöföroreningar Urbanisering är en process för utveckling av en plats på ett sådant sätt att en plats omvandlas till en stad. Jordbruks- och miljöföroreningar Jordbruksverksamheten är främst ansvarig för förorening av vatten och mark. Etiketter: uppsatsskrivning Föroreningar. Facebook Twitter. STÄNG ANNONSER.


Nya Inlägg. Populärt den här veckan. Azadi Ka Amrit Mahotsav Essay in English for Students September 12, Essay on Advantages and Disadvantages of Online Classes April 09, SSC CHSL Tier 2 Föregående år Question Paper SSC CHSL Descriptive Paper November 18, Essay on Olympic Games Tokyo , Tokyo Olympic Essay 28 August, Essä om Aatm Nirbhar Bharat på engelska Paragraph of Aatm Nirbhar Abhiyan 1 januari, Böcker för dig. Uppsatsskrivning på engelska. Viktiga ämnen. Uppsats på engelska Uppsats på hindi Viktiga dagar जीवन परिचय Uppsats för SSC CHSL Uppsats för SSC CGL Tier 3 Uppsats om sång för lokal uppsats om Azadi Ka Amrit Mahotsav Hur man knäcker SSC CGL i första försök?


Uppsats om Uniform Civil Code पढाई के लिए मोटिवेट कैसे हो? Hur man förbereder matematik för SSC CGL? Skriv en recension. Bloggarkiv Bloggarkiv 5 januari 13 november 12 oktober 5 september 5 augusti 3 juli 6 juni 5 maj 4 april 6 mars 8 februari 8 januari 8 december 1 november 3 oktober 7 augusti 3 juli 2 juni 4 maj 5 april 1 mars 6 februari 1 3 januari 5 december 5 november 15 oktober 3 september 2 juni 1 maj 3 april 2.


Gå med oss ​​på. Utvalt inlägg. Social Media Addiction Uppsats om Social Media Addiction, Uppsats om Social Media Addition Usha Sharma 7 januari, Plastuppsats för engångsbruk eller Uppsats om Plastförbud för engångsbruk för SSC CGL CHSL Descriptive Paper Februari 04, Meny Footer Widget. Hem Gästinlägg Om oss Kontakta oss Sekretesspolicy. Tillverkad av TemplatesYard Distribuerad av Blogspot-teman.

No comments:

Post a Comment