Wednesday, February 9, 2022

Essä om social förändring

Essä om social förändring



Det har hjälpt människor att flytta från sina lokala miljöer och ta jobb i avlägsna hörn av landet. Begreppet framsteg involverar och innebär alltid värdeomdöme. Även om ekonomiska, politiska och sociala strukturer hade förändrats under minst ett sekel tidigare, uppsats om social förändring, den industriella revolutionen hade en enorm och långtgående inverkan på omstruktureringen av socioekonomiska klasser. Men att välja bort vissa av dessa cookies kan påverka din surfupplevelse. De uppsats om social förändring ritat här... Cookie-inställningar Acceptera.





Källor och orsaker till förändringar



Hatgruppers socialpsykologi Innehållsanalys av hatgruppers sociala psykologi För över ett decennium sedan var det redan uppenbart att Internet hade fördelar för social organisering från marginaliserades sida uppsats om social förändring -- och att några av dessa marginaliserade grupper skulle utgöra en utmaning, eftersom de skulle kunna beskrivas som "hatgrupper. Så tidigt som NYU-professorn i psykologi John Bargh identifierade sättet på vilket vita supremacister använde Internet-"listservs" för att förstärka sin egen tro och kommunicera med likasinnade över långa avstånd - och i nutid varnar Bargh för att internet har blivit en sådan effektivt verktyg för hatgrupper att det kan ge oss en uppblåst känsla av deras antal.


Slutligen kan Barghs insikter tillämpas på en... Socialt arbete som en social rörelse Under början av 1900-talet, uppsats om social förändring, socialt arbete var ett sätt att hjälpa individer, men gjorde inte mycket för att ifrågasätta status quo för större grupper av människor. Men med början på s började breda sociala rörelser utmana relationer som tidigare hade setts som privata. Medan grunden för dessa rörelser började på s, blev de framträdande i s. Dessa rörelser gjorde frågor som tidigare ansetts som privata, såsom förhållandet mellan könen, offentliga frågor. I själva verket är det rättvist att säga att sociala rörelser politiserade tidigare privata frågor, vilket gav en bredare uppmärksamhet till vissa orättvisor.


Detta ledde till en viss förändring, men inte så mycket förändring som rörelseledarna eftersträvade. Galeano och Klein diskuterar båda idén om socialt arbete som en social rörelse, och förhållandet mellan det vardagliga arbetet med att hjälpa enskilda människor och det större konceptet... Andra frågor uppstår i klustringen av invandrare runt de stora tätorterna, alltså uppsats om social förändring för mycket från nätet, beskattar det redan marginaliserade systemet och tillåter en aldrig tidigare skådad efterfrågan på nya bostäder. Experter erkänner att denna ökade nivå av bostadsbehov gör att även kortsiktiga visier nu misstänks ha bidragit till krisen.


Dessutom fokuserar en av gåtorna som stöder en förändring av politiken på typen av invandrare som kommer in. Totalt okvalificerade arbetare demotiverar kohortbefolkningen, ökar referenser och resurser som behövs och bidrar till "Askungen"-karaktären av åsikter om värdlandet. En forskningsrapport visade också att det finns tusentals och åter tusentals ryska arbetare som saknar kompetens som bosätter sig i städerna, uppsats om social förändring, och andra data som visar en betydande minskning av antalet okvalificerade arbetare som inte kan hitta jobb, och därför förlitar sig på systemet -- redan spridit ganska tunna ABC ...


Social marginalisering efter ras: ekonomisk deprivation och vit amerikansk motstånd i omröstningen eller kulan av Malcolm X Den rigorösa historien om afroamerikanismen och deras frigörelse inom det amerikanska samhället återspeglar kampen och fortsättningen av diskriminering bland svarta amerikaner även under 1900-talet. Malcolm X, som anses vara en av de mest radikala och inflytelserika ledarna för den svarta amerikanska medborgarrättsrörelsen, fokuserar på frågorna om diskriminering och vitt amerikanskt motstånd bland de svarta i sin berömda diskurs, The Ballot or the Bullet, som hölls den 3 april. relevansen och betydelsen av Malcolm X:s diskurs måste sättas i ett sammanhang i de händelser som händer under hans tid.


Historiskt sett det sociopolitiska uppsats om social förändring USA under 2000 kännetecknas av uppkomsten och utvecklingen av medborgarrättsrörelsen för de marginaliserade delarna av samhället, såsom ungdomar, kvinnor, fattiga och särskilt afroamerikaner. Socialt entreprenörskap Ge en man en fisk och du matar honom för en dag. Lär en man att fiska och han kan livnära sig själv, uppsats om social förändring. Hur skulle du kunna omsätta denna princip i praktiken genom att utveckla ett socialt företagande? Utveckling av social entreprenörskap Företagens sociala ansvar Externaliteter Social ojämlikhet Social entreprenörskap och mat Socialt entreprenörskap introducerades i s för att ta itu med frågan om social hållbarhet och termen "social entreprenör".


Den kommer också att diskutera några av de relaterade rörelserna som har arbetat mot några av samma mål, om än från olika håll för att ta itu med olika utmaningar i samhället och miljön. Dessutom kommer en mer detaljerad översikt över de exakta utmaningar som finns i samhället som social entreprenörskap kan arbeta för att möta... Sammanfattning av argument, hypotes Ledarskapsstilarnas roll och deras tillämpbarhet på framgång eller misslyckande av fusioner, förvärv och allianser är i fokus för denna forskning.


Varje ledarskapsstudie, för att vara relevant, måste också fokusera på behoven hos dem som betjänas av organisationens studier. Det är därför som i den föreslagna Change Management Equilibrium Model har kunddrivna processer i centrum eller kärna. Forskningens fokus för att antingen validera eller motbevisa modellen är baserad på konsekvens och samarbete som två faktorer som också tjänar till att skapa högre nivåer av integration mellan de två eller flera vårdgivare som slår samman eller ändrar sina organisationsstrukturer för att bättre betjäna marknaden.


Denna marknadsorientering uppsats om social förändring vad många offentligt allierade ägda och drivna vårdgivare kämpar med, eftersom finansieringskällan ofta blir deras "kund" eller vem de servar Brinkmann, uppsats om social förändring, O'Brien, studier av AMR Research visar till exempel... Det etablerades ursprungligen i början av 1800-talet av Auguste Comte som försökte förena historia, psykologi och ekonomi genom en förståelse av samhället som ett brett paradigm. Emile Durkheim tog detta lite längre och fokuserade på hur samhällen kunde upprätthålla en sorts integritet inom det moderna arbetet där tidigare kulturella trender religion, etnicitet, etc. var inte längre den enda delen av samhället. Hans syn, som har blivit den moderna synen på sociologi, omgärdade frågor om vad som binder samman individer som ett formellt gruppsamhälle och vad som händer med denna grupp både kollektivt och för individen.


Detta är också en bred disciplin, och helt klart en uppsats om social förändring svar på den moderna tidens industrialisering, urbanisering, sekularisering, etc. Fältet tittar på sociala regler, hur dessa regler utformades och hur individer smälter samman i grupper, gemenskaper, institutioner och till och med mäktiga sociala organisationer som överskrider... Social rättvisa Handling och ackompanjemang Vilka roller av social rättvisa kommer sannolikt att utövas med hjälp av Diaz process för deltagande planering i. åtta ögonblick? Vilka skulle vara viktiga deltagare i denna process? Diaz deltagande process för planering innebär att besvara alla frågor som uppstår under beslutsfattandet.


Det finns flera roller för socialt rättvisande arbete som kan utövas i denna beslutsprocess med hjälp av Diaz modell: Lärare: Att söka, lära sig, vara nyfiken är själva kärnan i att försöka nå en lämplig lösning. Lärande är en process som får dig att ta till dig nya kunskapsbitar och analysera de gamla. Men när vi utför denna roll är det viktigt att vi visar fullständig öppenhet och blygsamhet mot den aktuella situationen och människor som är involverade i den och är genuint nyfikna. Samarbetspartner: Enligt Diaz process är det nödvändigt att ha grupptänk när man anländer... Social Media Age En social förändring som jag har upplevt är ankomsten av den digitala och informationsåldern, som har lett till en revolution i hur människor kommunicerar, skaffar kunskap och engagerar sig i idéer.


Främst är den stora förändringen ankomsten av sociala medier som har gjort allt privat plötsligt offentligt. Det finns ingen längre gräns mellan ett privatliv och ett offentligt liv. Allt är suddigt tillsammans. sociala, ekonomiska, uppsats om social förändring, och politiska förändringar uppsats om social förändring land som upplevt sedan dess uppfyller revolutionens löften? Det amerikanska revolutionskriget är en av de mest betydelsefulla händelserna i dagens USA:s historia. Det innebar ett krig mellan de amerikanska kolonierna och Storbritannien. Denna stora historiska händelse ägde rum under åren till och ledde till bildandet av Amerikas förenta stater. Konflikter som ledde till frihetskriget uppstod från spänningen mellan de 13 kolonierna av Nordamerikas invånare och den brittiska kolonialregeringen, uppsats om social förändring.


Spänningarna som ledde till USA:s självständighetskrig uppstod från försök från den brittiska regeringen att skaffa intäkter genom att beskatta hennes kolonier. Diskussion Kriget med Storbritannien skapade medvetenhet för amerikaner och drev nationen in i sökandet efter ett nytt och långvarigt samhälle baserat på uppsats om social förändring, frihet och oberoende idéer, uppsats om social förändring. Efter kriget i... Utbildningssystemet i den bysantinska regionen spred sig till de andra nationerna, med uppsats om social förändring anta nya ord från det arabiska språket, och därmed berika deras språk.


Slavarnas sociala status förbättrades, medan elitens och de som kämpade mot invasionen försämrades när de förlorade kontrollen över sina territorier. Effekterna på det arabiska samhället Samspelet mellan araberna och det icke-arabiska samhället resulterade i flera förändringar inom uppsats om social förändring det arabiska samhället. Vid tiden för erövringen fick araberna stöd från de kristna i de syriska och egyptiska territorierna eftersom araberna lovade dem mindre skatt jämfört med den för den byzentinska Rogan, uppsats om social förändring, araberna, efter uppsats om social förändring erövringen var över, uppsats om social förändring, fruktade att samspelet mellan det muslimska och det icke-muslimska samhället skulle leda till oönskade resultat.


Av denna anledning försökte Umayyad hålla de muslimska oron koncentrerade i garnisonsstäderna... Sexuell läggning Diskriminering Diskriminering kan utföras på arbetsplatsen på många olika sätt. Federala och statliga lagar fortsätter att förbjuda arbetsgivare från att utföra orättvisa metoder som att anställa eller säga upp på grundval av religion, ras, kön, nationellt ursprung, fysiskt funktionshinder eller ursprung. Allt detta är faktorer om en person som kan användas antingen till hans fördel eller mot honom. Vissa stater har också deklarerat lagar om anställningsdiskriminering uppsats om social förändring förbjuder i princip arbetsgivare att diskriminera på grund av sexuell läggning, uppsats om social förändring. Det var tidigare i november som U. senaten gick vidare med att godkänna lagstiftningen som i princip förbjuder diskriminering på arbetsplatsen som utförs på grund av könsidentitet eller sexuell läggning.


Lagstiftningen godkändes Lopez Den anställdes icke-diskrimineringsakt eller ENDA kom först ut i uppsats om social förändring i Även om det var nästan tjugo år sedan det var... kollegor gav ett varierat och genomtänkt perspektiv på yrkesverksamma inom socialt arbete och socialpolitik. Essä om social förändring Det som noterades var bristen på tillgängliga resurser för socialarbetare när det gäller deras klienter. Ofta kan kunder komma från utländsk bakgrund och behöver översättning. Detta kan vara svårt eftersom de flesta människor i USA bara talar engelska medan vissa talar spanska och kinesiska. Att ha verktyg uppsats om social förändring att göra översättning enklare kan leda till effektivare kommunikation och förmåga att hjälpa klienterna med vad de behöver oavsett potentiella hinder som språk.


När man tittar på helheten inom socialarbetaryrket byggdes det på social förändring. Det har länge varit socialarbetarnas syfte att se till att alla har lika tillgång till möjligheter och resurser som tillåter dem att möta grundläggande behov som mat, tak över huvudet och hälsovård. Det är därför det är viktigt att fortsätta att framhärda för verktyg... Vision Socialarbetare bidrar till ett rättvist samhälle genom att vara medkännande och omtänksamma individer som ger den typ av stöd och hjälp som människor behöver i tider av nöd, uppsats om social förändring.


De är de första hjälplinjerna när människor kommer ut ur någon nödsituation eller tragedi. Själv är jag mest intresserad av att bli ett barn, uppsats om social förändring, Familj och Essä om social förändring Socialarbetare. Jag känner att jag skulle kunna hjälpa barn och familjer att hantera sina svårigheter och kunna möjliggöra en positiv tillväxt i dem. Jag känner att jag kommer att kunna hjälpa till i de olika problem och situationer som kan uppstå i livet. Att vara från den etniska gruppen Karen och min familj som handlar... Till exempel, säger Krishan Kumar från University of Kent i Canterbury11, att samhället får sin del av uppmärksamheten; men som det är passande och absolut nödvändigt i varje diskussion om revolution, är det statens egenartade natur och kris som upptar scenens centrum.


Till exempel, George Yaney 12 vid University of Maryland uppger att det är nästan helt baserat på sekundära källor ... Som de tidigare diskuterade situationerna har visat har de flesta av de sociala förändringarna sina rötter inom andra områden, vilket innebär att biltillverkarna ständigt måste bedöma och se över helheten av de modifieringar som visar en förmåga att påverka branschen, såväl som dess konsumenter. Den riktade situationen är att vara uppsats om social förändring att identifiera och betjäna kundernas behov redan innan kunderna blir medvetna om existensen av dessa behov, uppsats om social förändring. Dessutom finns det en ond cirkel i den meningen att samhället genererar effekter på bilindustrin, men sedan, förändringen synd industrin genererar förändringar i samhället.


Till exempel, när bilindustrin svarar på kundernas krav ökar och förändras dessa krav. De efterfrågar till exempel högre nivåer av socialt ansvar på alla globala, nationella och sociala nivåer, vilket inkluderar element som: miljöansvar genom att minska industriella föroreningar, såväl som... Ändra roll för kvinnor under de sena åren I "A Hazard of New Fortunes" utforskar William Dean Howells ett antal teman genom samspelet mellan huvudpersonerna i romanen. Mycket av hans fokus kretsar kring kvinnorna i boken och dessa kvinnors interaktion med uppsats om social förändring andra och med män.


Howells skriver om frågor som var samtida till tiden för bokens publicering i Inte en tillfällighet markerade s början på ett betydande uppsving i kvinnorörelsen. Kvinnor skulle bli allt mer högljudda om sina åsikter och börja organisera sig för ett direkt angrepp på de institutioner som var så... Bandura, et al.





uppsatser om rasdiskriminering



Changing Landscape: Hur industrialiseringen och andra sociala förändringar förändrade 1800-talets Amerikas ansikte Det sena 1800-talet i Amerika kännetecknades av seismiska politiska förändringar i det sätt på vilket amerikaner levde sina ekonomiska liv. Förutom de förändringar som inbördeskriget åstadkom i Amerika, fanns det också en ökande klyfta mellan behoven hos amerikaner i städer och på landsbygden. U. blev mer etniskt mångfald på grund av den ökade invandringen och nyligen frigivna afroamerikaner försökte hitta sin politiska röst. Den allt mer dominerande urbana kulturen i norr tillsammans med interjektionen av nya politiska partier och kulturer var djupt hotande för många amerikaner och väckte anklagelser om att Amerika höll på att bli mer "europeiskt".


För jordbrukare på landsbygden innebar det den skrämmande ökningen av storföretag och banker som hade blivit makteliterna... Familjens roller Familjeenheten fungerar verkligen som en mekanism för att säkerställa överlevnaden för den mänskliga arten, precis som "familje"-enheter i djurvärlden fungerar främst för att säkerställa att de unga avkommorna når en ålder då de kan överleva på egen hand. Intressant nog - och för att utöka analogin - betyder begreppet "överleva på egen hand" inte att överleva isolerat, förutom för de få djurarter för vilka en ensam existens i normen.


För vissa djurarter dikteras faktiskt en ensamtillvaro av efterfrågan på territorium med stora vidder av vildmark eller prärie som krävs för deras uppehälle. Men för människans överlevnad på egen hand tolkas det främst som en känslomässig mognad - att uppnå en vuxen kapacitet - med en stark ekonomisk överlagring. I takt med att samhället blir mer mångsidigt, kommer exempel på hur familjer stöder detta självständiga liv som är inkapslat i sociala grupper som är... Socialpsykologi Tillämpad socialpsykologi avser tillämpningen av socialpsykologiska teorier och forskning i praktiken. Socialpsykologi är studiet av mänskligt beteende i sociala situationer. Fältet hämtar lika mycket från sociologi som psykologi, för att beskriva frågor som kön, ras och makt men från ett mer individualistiskt perspektiv.


Medan sociologin är mer intresserad av de makroprocesser som formar samhället och dess institutioner, handlar socialpsykologin om den roll individen spelar och hur sociala faktorer formar personlig identitet och beteende. Tillämpningen av socialpsykologi kan vara inom en rad yrkesområden inklusive privat rådgivning, skolrådgivning eller socialt arbete. Några av de viktigaste tillämpningarna av socialpsykologi är inom området för offentlig policyanalys och utveckling, eller inom administration. Frågor som attityder, övertygelser, värderingar och normer utreds i forskningen, liksom problem relaterade till kriminalitet och aggression.


Jag ska…. Social förändring genom kvinnlig idrott Främja social förändring genom kvinnlig idrottsledarskap Problemen som ropar efter lösningar på social förändring Ingen som är intelligent, läskunnig och som är uppmärksam skulle kunna undvika det faktum att stora delar av världen idag är i behov av fräscha och kreativa sätt att lösa kulturella och sociala konflikter och att bygga bättre samhällen där familjer känner sig trygga och framtiden verkar trygg. Krig, blodsutgjutelse, rasistiskt raseri och tanklöst militärt blodbad – förutom det oroande, pågående våldet mot kvinnor – utgör för mycket av dagstidningarnas förstasidor. Dramatiska sociala förändringar behövs desperat, och planerna för dessa förändringar har ännu inte utarbetats av nuvarande politiska ledning i USA och på andra håll.


Under den första veckan i oktober, till exempel: självmordsbombare dödade 19 oskyldiga turister på Bali; bilbombsexplosioner dödade många medborgare och... Även om ekonomiska, politiska och sociala strukturer hade förändrats under minst ett sekel tidigare, hade den industriella revolutionen en enorm och långtgående inverkan på omstruktureringen av socioekonomiska klasser. Industriell kapitalism flyttade den ekonomiska maktens centrum till den privata sektorn, och ekonomiska system blev mycket mer decentraliserade än någonsin tidigare på grund av marknadskapitalismens framväxt. Den nya ekonomiska regimen krävde nya politiska institutioner, som i sin tur förändrade sociala strukturer.


1800-talets sociala formationer inkluderade en fritidsklass känd som bourgeoisin och arbetarklassen, känd som proletariatet, medan de nya politiska ideologierna som stödde kapitalismen inkluderade liberalism och socialism. Före upplysningen var europeiska sociala, ekonomiska och politiska institutioner beroende av kyrkans auktoritet Burke, n. Den franska revolutionen var ett förebud om de nya sociala och politiska institutionerna som liberalism och socialism. Monarkiskt styre var ett minne blott; en gång fröna till... Social Advocacy in Counseling Social Advocacy har beskrivits av vissa rådgivningsteoretiker som ett "femte kraft"-paradigm som bör anses konkurrera om inte ersätta andra stora rådgivningspsykologiska paradigm angående beteende och psykisk ohälsa Ratt, Social Rättvisa Social rättvisa är rättvisa eller opartiskhet som utövas i samhället, särskilt som det implementeras av och inom olika nivåer av sociala klasser i ett samhälle.


En verkligt socialt rättvis befolkning skulle baseras på principerna om solidaritet och jämlikhet, skulle beakta och upprätthålla värderingar, mänskliga rättigheter och värdigheten för varje person i samhället Bell, social välfärd -- dess ursprung och bidrag När började social välfärd som en policy för att hjälpa dem som kämpade för att hitta tillräckligt med mat, eller som lider av en sjukdom - eller på annat sätt i behov av ett lyft från regeringen? Varför lanserades social välfärd från början -- och vilka grupper eller individer var avgörande och i slutändan inflytelserika när det gäller den sociala välfärdsrörelsen?


Dessa frågor kommer att behandlas och kritiseras i denna artikel med hjälp av tillgänglig vetenskaplig litteratur. När social välfärd började för fyrahundraåttiosju år sedan i en del av Storbritannien som kallas East Anglian-regionen, utsattes bönder för fruktansvärda missväxter - på grund av dunkande, oändliga regn - och dessa förhållanden resulterade i svält, enligt en referentgranskad artikel i Accounting History Review Bisman, Som svar på denna kris i , utsåg den brittiska kronan "kommissionärer" för att genomföra undersökningar av viss befolkning... Faktum är att två tredjedelar av staterna i Amerika redan har legaliserat marijuana på något sätt, och många andra överväger detta skademinskande tillvägagångssätt även för sina egna medborgare.


Denna trend drivs delvis av insikten om att enorma skatteintäkter kan genereras från handel som tidigare bedrevs på den svarta marknaden, och det är rimligt att antyda att dessa trender kommer att fortsätta långt in i överskådlig framtid. För att få några nya insikter om föregångarna till dessa trender, är syftet med denna artikel att undersöka hur förändrad moral påverkade... Vad var syftet med förbudet? Vilka grupper och områden som generellt stödde rörelsen? Syftet med förbudet var skenbart att minska alkoholrelaterade brott och det lidande som alkoholism orsakade individer, familjer, särskilt kvinnor och barn, och samhället som helhet.


Ändå bestod den till stor del av infödda protestanter på landsbygden och det fanns också en stark anti-invandrarkänsla inom rörelsen. Den våldsamt rasistiska Klu Klux Klan, till exempel, stödde också förbud. I urbana lägen var stämningen mot förbud mycket annorlunda. Generellt sett var religionen mindre inflytelserik i städerna, och många människor tjänade på att sälja alkohol. För europeiska invandrare, särskilt de från katolska länder, hade alkohol en mycket viktig plats i deras kulturella världsbild. Även om förbud kan ha verkat som ett godartat försök att skydda kvinnor och barn från... Changing Institutions in Modernity Fokus för vecka 9s läsning, Newmans "Architects of change" ligger på social förändring. Det är avgörande att notera att just detta kapitel fungerar som slutsatsen för en bok baserad på institutionalism.


Som sådan noterade författaren att han ville avsluta manuskriptet på en mer positiv ton som var mindre byråkratisk och som gav optimism för förändring inom några av de otaliga institutionerna som diskuterades i detta arbete som helhet. Kapitlet börjar med en långvarig fallstudie om en man i Storbritannien som kunde genomföra förändringar i den nationella hälsovårdspolicyn för att hjälpa sin son som led av en sjukdom. Anekdoten fungerar som ett sätt att förmedla att förändring är möjlig i institutioner och att människor i processen faktiskt hjälper till att rekonstruera samhället och hur det fungerar. Författaren beskriver sedan sammanhanget... Socialpsykologi är ett mycket brett fält som tar in de många varianterna av gruppdynamik, uppfattningar och interaktioner. Dess ursprung går tillbaka till det sena århundradet, men det blev verkligen ett stort område under och efter andra världskriget, för att förklara fenomen som aggression, lydnad, stereotyper, masspropaganda, konformitet och tillskrivning av positiva eller negativa egenskaper till andra grupper.


Bland de mest kända socialpsykologiska studierna är Stanley Milgrams lydnadsexperiment och Irving Janus Feenstras grupptänkande forskning Kapitel 1. Myndighetspersoner är mycket viktiga för att påverka gruppers beteende och attityder, vilket reklampionjärer som Edward Bernays och nazistiska propagandister som Josef Goebbels insåg tidigt på 1900-talet. Människor kategoriserar naturligt andra i grupper och tillskriver dem värderingar, attityder och stereotyper, samtidigt som de också tenderar att gynna medlemmar i sin egen grupp Feenstra Kapitel 2.


Socialpsykologer har... Sociala medier och nödkommunikation Sociala medier nödkommunikation Sociala medier populära kritisk kris nödkommunikation. Responders som kommunicerar offentliga sociala medier, offentlig kommunikation, responders. Individer ger viktig information katastrof För- och nackdelar Sociala medier har gjort det möjligt för människor att kommunicera med en stor grupp människor i realtid. Integreringen av sociala medier i mobila enheter har också spridit dess räckvidd, vilket har möjliggjort enkel kommunikation mellan individer. I en nödsituation kommer människor att använda sociala medier för att dela information med andra och relevanta myndigheter.


Detta skulle göra det möjligt för räddningspersonal att bättre förstå nödsituationen, vilket skulle göra det möjligt för dem att göra de nödvändiga förberedelserna. Vit, Folk har lättare att rapportera nödsituationer med hjälp av sociala medier. Statliga myndigheter har upptäckt att människor först kommer att dela en nödsituation på sociala medier, och de övervakar sociala webbplatser för att reagera snabbt på alla... Socialt nätverk och dess effekter på den utvecklande hjärnan Den ökande mängden tid som barn investerar i datorsystem i sina hem och institutioner har faktiskt väckt oro över hur användningen av datorinnovation kan göra en skillnad i deras liv - från att hjälpa till med forskning till att utlösa depression att motivera hemska vanor.


Den här korta artikeln ger en genomgång av den begränsade studien om effekterna av persondatoranvändning på barns fysiska utveckling. Preliminär studie rekommenderar till exempel att tillgången till datorsystem ökar den totala mängden tid som barn investerar framför en TV eller datorskärm på bekostnad av andra individuella uppgifter, vilket utsätter dem för fara för övervikt. Samtidigt rekommenderar intellektuell studie att att spela videospel kan vara en viktig grund för datorvana på grund av det faktum att det ökar barnens förmåga att checka ut och ta bilder i...


Världen blir mer och mer bekväm med integrationen av teknik i våra liv. Även om vi ofta uppmärksammar detta på det sätt som vi använder vissa typer av utrustning eller åtkomstportaler som mobiltelefoner eller webbplatser, finns det i verkligheten en hel del andra typer av digital integration som kan vara lika viktiga. Till exempel kan det finnas växande nivåer av förfalskad grafik eller manipulerade bilder i kommunikation och nyhetsinlägg som vi utsätts för på de olika typer av webbplatser vi använder online. Vad betyder det när vi ser och accepterar falska eller ändrade bilder och information online som sant i...


Marknadsföringsrisk för sociala medier i marknadsföring på sociala medier Den federala regeringens roll vid hantering av transaktioner över landsgränser Reglering av kundtransaktioner genom statliga filialer Byrårelationer på webbplatser för sociala medier Marknadsföring på sociala medier ökar i snabb takt och ger företagsorganisationer en möjlighet att erbjuda sina produkter till olika marknad över hela världen. På samma sätt får kunderna obegränsade produktvarianter att välja mellan enligt deras behov och preferenser. Det finns vissa risker förknippade med denna affärsmodell och myndigheter bör ägna stor uppmärksamhet åt dem.


Marknadsföring på sociala medier 2000-talets gryning har introducerat många uppfinningar i företagsorganisationer. Dessa uppfinningar har avsevärt förändrat metoderna för att bedriva affärsverksamhet och sätten att kommunicera med kunder. När globaliseringen tar bort hinder och gigantiska företagsorganisationer växer fram på regional nivå, visar konsumenterna intresse för de produkter som erbjuds av multinationella och internationella organisationer. Socialt, kulturellt och politiskt inflytande på sjukvården Sociala, kulturella och politiska ojämlikheter är skadliga för U:s hälso- och sjukvårdssystem.


Detta beror på att U. är en av de mest mångkulturella, överbefolkade, mångfaldiga och genomgår snabb ekonomisk tillväxt. Den federala regeringen har inlett ansträngningar inriktade på att ta itu med ohållbara kostnader för hälsovård i U. Med ledning av den nuvarande presidenten, Barrack Obama, kommer initiativ för att begränsa sjukvårdskostnaderna att utvärdera och utforska strategier för att begränsa de växande kostnaderna för sjukvård baserat på ett systemomfattande samtidigt som värdet och kvaliteten på sjukvården höjs Ubokudom, The apparent system sjukvården är full av möjligheter att minimera avfall, leverera samordnad, effektiv vård och förbättra välbefinnande och hälsa för alla amerikaner. Regeringen måste i samarbete med vårdgivare prioritera kostnadseffektiva inneslutningsstrategier med störst möjlighet till politisk framgång och partipolitiskt obunden...


Jag har haft vänner som jag har känt sedan jag gick i grundskolan. Vår första interaktion uppstod på grund av vår attraktion mot varandra. Vi hade så många saker gemensamt, som samma favorit-tv-program och samma favoritsporter. Vår närhet till varandra bidrog också till utvecklingen av denna attraktion mot varandra. Vi bodde alla på samma kvarter och hade därför fler möjligheter att interagera med varandra utanför skolmiljön. Även om fysisk attraktion inte nödvändigtvis påverkade vår vänskap, är det enligt Myers vanligtvis det första steget i någon form av relation, även de som är platoniska till sin natur. Teorin om fysisk attraktionskraft är baserad på forskning gjord som tenderar att antyda att människor som ses som mer fysiskt attraktiva ses som mer lättillgängliga Myers, Min relation med mina vänner kan...


Social Work Framework Ett ramverk för socialt arbete bygger på en uppsättning föreställningar och antaganden om hur, när och under vilka förhållanden människor och system förändras och vad en socialarbetare kan göra för att underlätta önskad och nödvändig förändring, såsom att säga ifrån och öka medvetenheten om övergrepp mot barn, hur man rapporterar det och hur man får hjälp. Det finns alltid underliggande frågor till mänskligt lidande, såsom missbruk, vanvård, missbruk, fattigdom och ojämlikhet mellan sociala klasser, otillräcklig socialpolitik, hälsa och olösta familje- och kulturkonflikter. Socialt arbete är utformat för att tillföra värde till en klients liv när det gäller att lära ut hur man identifierar orsakerna till problemen och tar itu med lösningar på dessa problem för att göra det möjligt för klienten att leva en mer tillfredsställande livsstil.


Sociala medier och brottsbekämpning Sociala medier frågor inom brottsbekämpning Sociala medier och brottsbekämpning: välsignelse eller bane? Sociala medier är ett faktum i det moderna vardagen. För brottsbekämpande personal har det skapat nya möjligheter att dela resurser med allmänheten, inklusive som "twittande" information om en möjlig misstänkt eller släppa säkerhetsinformation till allmänheten om terroristincidenter eller naturkatastrofer. Till en början, i internetåldern, var polisen ovilliga att ändra sig. Å andra sidan har explosionen av oreglerade sociala medier också skapat möjlighet till nya brott, inklusive mobbning och...


Sociala medier Fenomenet "United Breaks Guitars" gav upphov till en ny era inom konsumenternas egenmakt. Som Kaufman säger, "tills helt nyligen verkade det finnas färre och färre sätt för vanliga människor att slå tillbaka mot mäktiga företag. En vän skrev nyligen på Facebook om en dålig upplevelse han hade att flyga med Delta. Användningen av sociala medier som ett verktyg för att stärka konsumenterna tas faktiskt för givet i Konsumenterna vet redan att klaga på något på Facebook,... Socialpsykologi Sociala fördomar Social bias är ett begrepp som inte behöver förklaras, men det är tyvärr inte fallet.


I detta samhälle är fall av social fördomar lömska och alla genomgripande. De representeras av fördomar, stereotyper och diskriminering. Också olyckligt är det faktum att social partiskhet inte alltid är uppenbar eftersom den kan manifestera sig i antingen subtil eller flagrant form. Dessutom, även om det inte alltid är uppenbart, påverkas individuella liv kontinuerligt av partiskhet, vare sig det är stereotyper, fördomar eller direkt diskriminering. Det finns dock strategier som kan användas för att övervinna sociala fördomar. Det är bara med en grundlig förståelse för vad social partiskhet är, hur den påverkar individer, och använda sig av verktygen för att utrota den, som den så småningom kan försvinna och därigenom ta bort den negativa inverkan som den har på individer, grupper och samhället som en hela.


I huvudsak är social bias ett allmänt begrepp som hänvisar till... Sociala medier - en ny typ av säkerhetsproblem i näringslivet Det nyaste hotet mot alla företag: Sociala medier Sociala medier är en av de viktigaste förändringarna som har skett inom kommunikation idag. Men det kan också få allvarliga konsekvenser för företagen och för integriteten och skyddet av företag och anställda. Sammantaget är sociala medier inget som kan ignoreras av företag idag, eftersom det kan erbjuda bekymmer och problem som man inte tänkte på innan det blev så populärt. Här behandlas den övergripande idén om sociala medier, hur de används och missbrukas av företag, och vilka typer av problem som dyker upp nu när sociala medier har blivit mycket vanligare för anställda. Många av dem använder sociala medier under sin arbetstid, vare sig de ska eller bara har valt att göra det för att fördriva tiden.


Slutsatserna här... Förändringshantering Organisationsförändring Organisationsförändring syftar till att säkerställa att genomförandet av förändringar i en organisation är smidigt och framgångsrikt. Dessutom säkerställer det att fördelarna med dessa förändringar är möjliga. Att få tillgång till information för organisationen är enklare nuförtiden, alltså; behovet av att införa förändringar i verksamheten för att klara av den föränderliga världen. Organisationsförändringar kan ta sig många former. Införande av förändringar sker enligt organisationens mål. Till exempel kan förändringar inträffa i organisationens uppdrag, strategi, verksamhet, teknik och attityder och beteenden hos de anställda. Burke Införande av förändring sker endast med en systematisk diagnos av det aktuella tillståndet för att fastställa behovet av förändring och möjligheten att förändra.


Det finns olika steg som organisationer tar för att hanteringen av förändring ska bli... Socialarbetare har ofta åtaganden till specifika policyer, lagar eller finansiering av program som är avgörande för befolkningen de tjänar eller en fråga som de starkt stöder. Sådana åtaganden leder ofta till att socialarbetare engagerar sig i politiska frågor och specifika kandidaters kampanjer. Att vara socialarbetare kan sådana kampanjupplevelser, resultatet av dina ansträngningar och hur effektiv du kände att du var påverka din syn på den politiska processen och sannolikheten att bli involverad i liknande kampanjer i framtiden.


Socialarbetares engagemang i politiskt påverkansarbete påverkas vanligtvis av politikens inverkan på socialt arbete. För att överhuvudtaget förstå samtida social förändring måste du först förstå vad som orsakar social förändring och vilka konsekvenserna kan bli av social förändring i ett samhälle. För det mesta upplever vi inte social förändring som sker i realtid, med undantag för en traumatisk händelse eller en livsförändrande social rörelse. Det är dock mer troligt att vi först inser social förändring när vi tar ett steg tillbaka och inser hur annorlunda vårt samhälle är nu från vad det brukade vara.


Jag tror personligen att för att förstå social förändring måste man också förstå sociala rörelser. Sociala rörelser skapar snabbare, mer uppenbara förändringar i samhället, även om de inte lyckas nå sitt slutmål. Som pedagoger har vi kontakt med barnen och deras familjer under de flesta dagar på året. Förskolans läroplaner hjälper i huvudsak barnen att lyckas i sin framtid genom en bra start på lärandet. Vilka är de bästa anledningarna till att ditt barn bör gå i förskola? Det skapar en möjlighet till utveckling De flesta av barnen introducerades för en grupp eller en massa barn första gången på förskolor. De håller sig också borta från sina föräldrar och farföräldrar som bryr sig mycket om dem och får tillbaka det från vårdarna på lekskolan.


Dessa funktionsnedsättningar kan övervinnas genom att tillhandahålla ett strukturerat lärande programmerat och uppmuntra stimulans. Strukturerad lära sig att hantera förändringar. Dessutom kan förskollärare också rekommendera och besöka potentiella dagis med den tjänsten för att titta på möjligheter och upplevelser hos personalen. De borde gå på öppen dag för att få information och rutiner på dagis som ska jämföras. Effektiviteten av övergångarna för barn, som hade ASD från förskola till dagis, beror på hur strategierna planeras av lärarna. Brave New World är ett bra exempel på hur social stabilitet kan påverka olika kastmedlemmar och få dem att gå vilse. Social stabilitet kan vara ett intressant sätt att leva eftersom vi skulle behöva följa alla dessa typer av regler.


Jag tror att om vi startar social stabilitet nu så skulle vi förstöra världen mer än den. I kapitlet om övergången förklarade Elinor Fitch Griffin - författaren till Island of Childhood hur lärare och föräldrar kan hjälpa barnen att gå igenom övergångstiden smidigt. Griffin visade många exempel för oss vad en lärare och en förälder bör göra och undvika under anpassningsperioden. Samtidigt diskuterade hon också många problem som enskilda barn hade med att komma in i skolan och hur de skulle hantera. Jag tror att det här kapitlet är en bra resurs för de nya föräldrarna och nybörjarlärarna eftersom det kommer att leda genom deras liv och karriär. På Green House for Kids, Ms. Jan hjälper föräldrarna att förstå att det kommer att ta tid för barnen att lära sig att älska och lita på nya lärare eftersom de bygger en ny relation.


Han säger att vi för närvarande lutar för mycket mot att samhället ska vara vår utvalda ledare. Mill anser uppenbarligen att vi borde sträva efter att ha vår grund byggd på individualitet istället. Hans skäl för att tro att både kommunala åsikter och lagar för närvarande har mycket mer makt över en individs handlingar och tankar än en individ har över sig själv är mycket mer rimliga nu. Han nämner att den enda gången regeringen eller samhället ska ges makt att agera mot någon är om det skulle skada någon annan. Genom en ökning av antalet föreningar och institutioner i samhället utförs arbetet inom olika sfärer mer framgångsrikt. Maclver påpekar det på ett mycket systematiskt sätt. Enligt honom yttrar sig evolution eller differentiering i samhället genom en större arbetsdelning av samhället, så att därigenom ett mer utarbetat system för samarbete, eftersom energin hos fler individer koncentreras på mer specifika uppgifter, en mer intrikat koppling av funktionella relationer. , upprätthålls inom gruppen; b en ökning av antalet och mångfalden av funktionella föreningar och institutioner, så att var och en är mer definierad eller mer begränsad i utbudet eller karaktären av sin tjänst; och c en större mångfald och förfining i instrumenten för social kommunikation, kanske framför allt i språkets medium.


Olika sociologer har lagt betoning på en eller annan av dessa aspekter av evolutionen. Emile Durkheim har därför insisterat på den framträdande betydelsen av den sociala arbetsfördelningen som ett kriterium för social utveckling. Andra författare har tagit de olika aspekterna tillsammans och försökt visa att samhället går igenom en bestämd serie av evolutionära stadier. Till exempel i utvecklingen av språk, där differentieringsprocessen har betonats, har vi många frånkopplande fakta. De moderna språken som härrör från sanskrit som bengali, gujarati, telugu och tamil kan inte i sin struktur jämföras med rikedomen och mångfalden av deras ursprung.


Här går processen inte mot differentiering utan mot förenkling. Även i religionens utveckling är övergången från sammansmältning till differentiering svår att se. På det hela taget finner vi att social evolution inte alltid sker genom differentiering. Men trots de olika svårigheterna har begreppet evolution fortfarande kvar sin användbarhet. Maclver har starkt stött principen om social evolution. Han har kritiserat bruket att tro att social evolution är imaginär. Social evolution är en realitet. Maclver har gett några argument till förmån för den sociala evolutionens verklighet. Han betonar att om vi öppnar historiens sidor finner vi att det i början inte fanns någon differentiering av institutioner inom det mänskliga samhället eller utförandet av olika funktioner.


Men senare, allt eftersom kulturen och civilisationen utvecklades, ökade differentieringen och den ökar även nu. Detta historiska faktum är ett bevis på omfattningen och beståndsdelen av verkligheten i principen om social evolution. Det finns några grundläggande skillnader mellan de två som är följande:. För det första innebär organisk evolution differentiering i den kroppsliga strukturen, som vanligtvis är i form av nya organ att använda för olika ändamål. Men social evolution innebär inte detta. Människan är centrum för social evolution. Han behöver inte utveckla nya organ för att anpassa sig till förändrade livsvillkor. Eftersom människan har förmågan att uppfinna verktyg, tillverka instrument och utarbeta tekniker för att kontrollera naturens krafter och anpassa sig till de naturliga förhållandena.


Han kan titta före och efter. För det andra, i organisk evolution sker överföringen av kvaliteter genom biologisk ärftlighet, dvs. Men social evolution sker genom idéer, upptäckter, uppfinningar och erfarenheter. Här överförs förändringarna mestadels genom människans mentala förmåga och geni. För det tredje, vid organisk evolution påverkas endast den nedåtgående generationen av den strukturella modifieringen, förändringar. Men i social evolution påverkas även den gamla såväl som den nya generationen av den. Uppfinnandet av nya tekniker och anordningar påverkar till exempel nuvarande och framtida generationer. Slutligen är den organiska utvecklingen kontinuerlig.


Det kan inte bli något avbrott i det. Det är kontinuerligt på grund av det oemotståndliga trycket inom organisationen och från miljön eller naturkrafterna. Men en sådan kontinuitet kanske inte observeras i fallet med social evolution. Det är föremål för störningar. Det är en intermittent. Det saknar kontinuitet. Social förändring är ett ständigt närvarande fenomen överallt. När vi talar om social förändring föreslår vi hittills ingen lag, ingen teori, ingen riktning, ens ingen kontinuitet. När de förklarade detta begrepp om social förändring använde moderna sociologer då och då olika ord och uttryck. Evolution är en av dem. Många socialteoretiker från Herbert Spencer till Sumner tillämpade denna uppfattning om evolution på olika sätt för tolkningen av social förändring. Men många moderna teoretiker, särskilt amerikanska, har övergett tanken att social förändring sker i evolutionära stadier.


Evolution är en förändringsordning som vecklar ut mångfalden av aspekter som hör till naturen hos ett förändrat objekt. Evolution är en process som involverar en föränderlig anpassning av objektet till dess miljö och en ytterligare manifestation av dess egen natur. Följaktligen är det en förändring som genomsyrar föremålets hela karaktär, en sekvens där jämvikten i hela dess struktur genomgår modifiering. Enligt Maclver är evolution inte bara förändring. Det är en immanent process som resulterar i ökad komplexitet och differentiering. Maclver säger vidare att evolution eller differentiering manifesterar sig i samhället genom en större arbetsfördelning som resulterar i stor specialisering b en ökning av antalet och variationen av funktionella föreningar, c en större mångfald och förfining av sätten för social kommunikation.


Begreppet framsteg fick ett anmärkningsvärt uttryck i de franska filosofernas skrifter som Turgot, Condorcent och Fancis Bacon på 1700-talet och har varit en dynamisk agent i den moderna människans sociala aktivitet. Sociologer som Saint Simon, Auguste Comte och Herbert Spencer var de tidigare exponenterna för idén om framsteg. Enligt Comte var det den intellektuella eliten som kunde åstadkomma en era av framsteg. Om det påpekas att ett sådant och ett sådant land har gjort framsteg, kan ingen meningsfull information extraheras från ett sådant uttalande om inte riktningen mot vilken framsteg har gjorts är känd.


På så sätt är framsteg inte bara förändring. Det är en förändring i en viss riktning. Ordet framsteg kan inte läggas till för att ändra i alla riktningar. Till exempel, om tillståndet för jordbruket i ett visst land förvärras och en svält resulterar, är det onekligen en förändring, men det kommer inte att kallas framsteg. Framsteg innebär att gå framåt i riktning mot att nå något mål. Olika tänkare har definierat framsteg på olika sätt. De viktiga definitionerna är följande:. Framsteg innebär ett framsteg mot något idealiskt önskvärt mål. Eftersom framsteg innebär förändring till det bättre innebär det definitivt en värdebedömning av högst subjektiv karaktär.


För värde, liksom smak, har ingen mätstav. En speciell social förändring kan tyckas vara progressiv för en person till en annan, det kan tyckas tillbakagång, eftersom de har olika värderingar. Begreppet socialt framsteg är därför subjektivt men det har hänvisning till ett objektivt villkor. Det är svårt att förklara kriterierna för framsteg som är relativa till deras tidsmässiga kontext. Sociala värderingar bestämmer framsteg. Huruvida någon förändring kommer att betraktas som framsteg eller inte beror på de sociala värderingarna. Sociala värderingar förändras med tid och plats. Kriterierna för framsteg förändras med förändringen av sociala värderingar. Därför är det svårt att formulera ett universellt godtagbart kriterium för framsteg. Följande kan dock preliminärt föreslås. Genomsnittlig livslängd är ett index för framsteg om världen växer bättre.


Men det följer inte nödvändigtvis av detta att ett längre liv måste vara mer njutbart och bättre. Vissa människor anser att en befolkningsökning är ett tecken på framsteg. Men överbefolkning kan inte vara ett tecken på framsteg. Eftersom livet har många aspekter är det inte möjligt att formulera något kriterium för framsteg. Men sägs att den integrerade samhällsutvecklingen är kriteriet för framsteg. Integrerad utveckling omfattar alla mentala, fysiska och andliga aspekter inklusive ovanstående kriterier. Genom att analysera ovanstående definitioner finner vi att framsteg är en förändring, en förändring till det bättre. När vi talar om framsteg är vi helt enkelt inte bara riktningar utan riktning mot något slutligt mål.


Framstegens natur beror på två faktorer, slutets natur och avståndet från vilket vi är från det. De moderna författarna talar idag om sociala framsteg även om de inte har en enda tillfredsställande förklaring av begreppet. För att få en bättre förståelse av innebörden av framsteg måste vi analysera följande attribut. Framsteg är beroende av och bestäms av sociala värderingar. Det betyder att framsteg inte har exakt samma betydelse vid alla tider och platser, eftersom värderingar ändras från tid till annan. Det finns inget föremål som enhetligt eller för evigt kan betraktas som värdefullt oavsett tid och plats. Förändring är en av dess väsentliga egenskaper. Begreppet framsteg förutsätter närvaron av förändring. Utan förändring kan det inte bli några framsteg.


Framstegen är inte bara förändring. Det är en förändring i en viss riktning. I stort sett betyder framsteg ett framsteg mot något idealiskt önskvärt mål. Det hänvisar alltid till de förändringar som leder till mänsklig lycka. Alla förändringar innebär inte framsteg. Framsteg ur dess etiska synvinkel kan vara personliga men ur sociologisk synvinkel är de gemensamma eftersom sociologi är den vetenskapen om samhället. I den tas individen endast i beaktande som en del av samhället. Endast den förändringen, vars inflytande kan märkas på hela samhället eller samhället för dess förbättring eller välfärd, kan kallas sociala framsteg. Framsteg sker inte genom inaktivitet.


Det behövs lust och vilja för framsteg. Ansträngningar måste göras och när dessa ansträngningar är framgångsrika kallas det framsteg. Det är en uppförsbacke. Man måste komma ihåg att varje ansträngning inte är progressiv. Begreppet framsteg varierar från samhälle till samhälle, plats till plats och från tid till annan. Den förblir inte konstant i alla tider och på alla platser. Det som idag betraktas som symbolen eller framstegen kan i morgon betraktas och behandlas som ett tecken på regress. Till exempel, i Indien kan fri blandning av unga pojkar och flickor tolkas som en indikation på regress, medan detsamma kan symbolisera framsteg i västländerna. Som tidigare nämnts är kriterierna för framsteg relativa till deras tidsmässiga sammanhang. Men sociala värderingar förändras med tid och plats.


Därför varierar kriterierna för framsteg från plats till plats. Vidare har olika forskare föreskrivit olika kriterier för framsteg. Till exempel har hälsa och livslängd ansetts som kriterier för framsteg av vissa, medan andra har tagit ekonomisk säkerhet, moraliskt uppförande som kriterier för framsteg. Termen framsteg är väldigt subjektivt och värdeladdat. Det går inte att påvisa med viss säkerhet. Vi kan inte visa det för andra om de inte först accepterar våra utvärderingar. Vi kanske är överens om att det finns framsteg, men vi kan inte bevisa det. Framsteg är en verklighet som är omätbar och obevislig. Allt som inte kan påvisas och mätas vetenskapligt kan inte förkastas socialt. Det är särskilt sant när det gäller framsteg. Sammanfattningsvis förmedlar framsteg känslan av något bättre och förbättrat.


Teknikens framsteg var emot att bidra till framsteg. Men denna utveckling innebar inte känslan av framsteg. Det var bara framsteg i en viss riktning. Helhetsgraden i framstegen saknades. Extremerna av fattigdom och hälsa, okunnighet och upplysning hade fortsatt att samexistera som någonsin tidigare. Framsteg som uppfattats under de senaste tiderna anses nu vara illusioner. Slutet på framstegen, det har kommit att accepteras, kan inte fastställas. Det gav inte uppfyllelsen, det ansågs vara dess sanna mål. För detta ansågs användningen av termen framsteg vara olämplig. Tillämpningen av termen föll i onåd. Mer så, den växande tron ​​på att sociologi borde vara värdefri avskräckte också användningen av detta uttryck.


Förändring är det grundläggande innehållet i både evolution och framsteg. Men termen förändring är helt neutral och antyder bara variation i ett fenomen över en tidsperiod. Framsteg är inte bara förändring. Det kan inte läggas till för att ändra i alla riktningar. Ordet framsteg betyder att gå framåt i riktning och uppnå något önskat mål. Det är verkligen en förändring, en förändring till det bättre inte till det sämre. Begreppet framsteg involverar och innebär alltid värdeomdöme. Det är inte möjligt att tala om framsteg utan hänvisning till standarder. Men social förändring är en generisk term, en objektiv term som beskriver en av de grundläggande processerna. Det finns inget värde-omdöme kopplat till det. Det är sant att vissa förändringar är fördelaktiga för mänskligheten och andra är skadliga.


Men social förändring är varken moralisk eller omoralisk, utan amoralisk. Studiet av social förändring involverar ingen värdebedömning, medan begreppet sociala framsteg innebär värdebedömning. Sociala framsteg innebär förbättring, förbättring, att flytta till en högre nivå från en lägre nivå. I de tidigare teorierna om biologisk evolution var begreppet social evolution intimt förknippat med sociala framsteg. För 1800-talets socialevolutionister från Auguste Comte till Herbert Spencer och Lester F. Ward, social evolution var i själva verket sociala framsteg. Moderna sociologer, särskilt amerikaner, håller inte detta förslag.


De påpekar att evolution inte betyder framsteg, för när ett samhälle är mer utvecklat betyder det inte nödvändigtvis att det är mer progressivt. Om det skulle ha varit progressivt, säger Maclver och Page att människor i det mer utvecklade samhället är bättre eller bättre lämpade att överleva eller mer moraliska eller mer hälsosamma än de vi kallar primitiva. Även om det motsatta vore sant, skulle det inte motbevisa det faktum att deras samhälle är mer utvecklat. Social utveckling bör också särskiljas från sociala framsteg. För det första L. Hobhouse säger att evolution betyder ett slags tillväxt. sociala framsteg betyder tillväxten av det sociala livet med avseende på de egenskaper som människor fäster eller rationellt kan tillmäta värde.


Sociala framsteg är bara en av många möjligheter för social evolution; någon eller varje form av social evolution är inte en form av sociala framsteg. Till exempel är kastsystemet i Indien en produkt av social evolution. Men det betyder inte framsteg. För det andra är evolutionen bara förändring i en given riktning. Den beskriver en serie inbördes relaterade förändringar i ett system av något slag. Det hänvisar till ett objektivt tillstånd som inte bedöms som bra eller dåligt. Tvärtom, framsteg innebär förändring i en riktning som bestäms idealiskt. Med andra ord kan man säga, framsteg innebär förändring till det bättre inte till det sämre. Det innebär en värdebedömning.


Den evolutionära processen kan röra sig i enlighet med vår uppfattning om önskvärd förändring, men det finns ingen logisk nödvändighet att den ska. Begreppet framsteg innefattar med nödvändighet ett begrepp om slut. Och slutbegreppet varierar med individens och gruppens mentalitet och erfarenhet. Evolution är en påvisbar verklighet; Uttrycket framsteg är mycket subjektivt och värdeladdat och kan inte påvisas med viss säkerhet. Även om social evolution tydligt skiljer sig från sociala framsteg, får vi inte tappa deras relationer ur sikte. Etiska värderingar eller idéer Framsteg är socialt bestämda och bestämmer därmed de objektiva fenomenen Samhällets utveckling.


De har alltid varit kraftfulla i att forma och förflytta världen. På något sätt är de aktiva i varje process av social förändring. Från ovanstående analys finner vi att även om ovanstående tre begrepp, social förändring, social evolution och sociala framsteg delar många gemensamma referenspunkter, har de olika intellektuella ramar. De artikulerar alla samma följdeffekter. I alla de tre processerna producerar en orsak ett antal effekter, verkan och orsak blandas ihop för att producera andra nya effekter, återigen etableras nya samband mellan orsak och verkan och så fortsätter processen. En sociologisk förklaring av förändring avser inte bara strukturen som förändras utan också de faktorer som påverkar en sådan förändring.


Social förändring har skett i alla samhällen och under alla tidsperioder. Vi bör därför veta vilka faktorer som skapar förändring. Naturligtvis finns det liten enighet bland företrädarna för teoretiska påståenden om källorna. Dessutom ägnade såväl linjära som cykliska teoretiker liten uppmärksamhet åt bestämningarna av faktorer som är involverade i social förändring. Morris Ginsberg har gjort en systematisk analys av de faktorer som har åberopats av olika skribenter för att förklara social förändring. Här är vår analys begränsad till sociologisk implantation av ursprung och orsaker till förändring.


Orsak kommer här att definieras som en uppsättning relaterade faktorer som tillsammans är både tillräckliga och nödvändiga för att producera en viss effekt. Försök har gjorts att ta upp varje faktor av social förändring för sig och ta reda på hur det påverkar social förändring. Dessa faktorer behandlas oberoende, enbart i syfte att förstå och vi är inte av den uppfattningen att de kan påverka social förändring oberoende av andra faktorer. Den tekniska faktorn är en viktig källa till social förändring. Teknik, en uppfinning, är en stor agent för social förändring. Det antingen initierar eller uppmuntrar social förändring. Tekniken är ensam nyckeln till förändring. När den vetenskapliga kunskapen tillämpas på livets problem blir det teknik.


För att tillfredsställa sina önskningar, för att uppfylla sina behov och för att göra sitt liv bekvämare, bygger människan civilisationen. Gryningen av denna nya civilisation är det enskilt mest explosiva faktumet i våra liv. Det är den centrala händelsen, nyckeln till förståelsen av de närmaste åren. Vi har redan passerat den första vågens jordbruksrevolution. Vi är nu barn till nästa förvandling, dvs. den tredje vågen. Vi fortsätter för att beskriva den fulla kraften och räckvidden av denna extraordinära förändring. Tekniken växer snabbt. Varje tekniskt framsteg gör det möjligt för oss att uppnå vissa resultat med mindre ansträngning, till lägre kostnad och till mindre tid. Det ger också nya möjligheter och skapar nya livsvillkor.


Teknikens sociala effekter är långtgående. Med ord av W. Ogburn och Nimkoff har påpekat att en enda uppfinning kan ha otaliga sociala effekter. Enligt dem har radio till exempel påverkat vår underhållning, utbildning, politik, sport, litteratur, kunskap, affärer, yrke och våra organiseringssätt. De har gett en lista som består av effekter av radio i U. Förändringstakten i den moderna eran kan lätt påvisas med hänvisning till takten i den tekniska utvecklingen. Den tekniska revolutionen gjorde det möjligt för mänskligheten att övergå från jakt och insamling till stillasittande jordbruk och senare till att utveckla civilisationer.


Teknologiska revolutioner gjorde det möjligt för samhällen att industrialisera urbanisera, specialisera sig, byråkratisera och anta egenskaper som anses vara centrala aspekter av det moderna samhället. Det viktigaste är att modern teknik har skapat saker som knappast kunde ha tänkts ut under den förindustriella eran, kameran, bilarna, flygplanet, hela mängden elektroniska enheter från radion till höghastighetsdatorn, kärnkraftverket, och så vidare nästan oändligt... Varje teknisk revolution har lett till en ökning av världens befolkning. Utveckling och framsteg inom jordbruket resulterade i en ökning av befolkningen i jordbrukssamhällena; uppkomsten av handel födde de folkrika städerna, internationell handel och internationella kontakter och den industriella revolutionen satte det mänskliga samhället på den nya piedestal.


Tekniska förändringar har påverkat attityder, övertygelser och traditioner. Fabrikssystemet och industrialiseringen, urbaniseringen och framväxten av arbetarklassen, snabba transporter och kommunikation har raserat gamla fördomar, skingrat vidskepelse, försvagat kastismen och gett upphov till det klassbaserade samhället. Ogborn antyder till och med att startmotorn i bilar hade något att göra med kvinnornas frigörelse i Amerika och Västeuropa. Utvecklingen inom transport och kommunikation har förändrat människors synsätt. Järnvägar i Indien har spelat en enorm roll för att åstadkomma social blandning av folket. Det har hjälpt människor att flytta från sina lokala miljöer och ta jobb i avlägsna hörn av landet.


Förflyttning av människor från öst till väst och norr till söder har brutit sociala och regionala barriärer. Det har kommit till nya yrken och yrken. Människor har börjat ge upp sina traditionella yrken och börjar arbeta i fabrikerna och på kontoren - kommersiella såväl som regeringar. Detta har också möjliggjort den vertikala rörligheten. En person kan nu sträva efter att ta ett yrke med högre status än han någonsin kunde ha tänkt på under de förteknologiska dagarna. Tekniken har skapat en grön revolution med överflöd och variation för de rika. De snabba förändringarna i varje modernt samhälle är oupplösligt sammanvävda eller sammankopplade med och på något sätt beroende av utvecklingen av nya tekniker, nya uppfinningar, nya produktionssätt och nya levnadsstandarder.

No comments:

Post a Comment