Thursday, February 17, 2022

Fetma orsak och verkan uppsats

Fetma orsak och verkan uppsats



Tillbaka till profil. Kopiering är endast tillgängligt för inloggade användare. Hämtad från nhlbi. Enligt vår åsikt, fetma orsak och verkan uppsats, hälsosam mat bör säljas till rimliga priser och distribueras till bekväma butiker runt omkring vilket gör det billigt, prisvärt och tillgängligt för alla. Artros är också ett vanligt problem för överviktiga personer. Bantning och träning har varit kända för att vara effektiva för viktminskning, men deras effekt varar inte så länge som de dras tillbaka. Nuförtiden öppnas snabbmatsbutiker, som främst säljer skräpmat, i nästan alla skrymslen och vrår där människor vistas.





Effekter av fetma



Om en balans upprätthålls mellan dessa två, kan en individ bibehålla lämplig kroppsvikt, fetma orsak och verkan uppsats. Å andra sidan om mängden mat som konsumeras är mer än antalet förbrända kalorier, lagras den extra energin i kroppen i form av fett och som ett resultat går en individ upp i vikt. Mekanismen för att gå ner i vikt är helt enkelt motsatsen till detta. Nedan är de vanligaste orsakerna och effekterna av fetma. Om en eller båda föräldrarna lider av fetma, så finns det ökade chanser att barnen också blir överviktiga. Nedärvning av fetma är anledningen till att vissa nyfödda barn också föds med fetma. Genetik spelar stor roll för att reglera fettreglering fetma orsak och verkan uppsats kroppen.


Ett hormon som heter Leptin finns i moderkakan som fetma orsak och verkan uppsats som fettceller i kroppen. Därför kan det i viss mån främja fetma. Relaterat: Inverkan av teknik på sjukhus. Speciellt om kosten är rik på fett, är överätande också en mycket vanlig orsak till fetma. Hur ofta man äter avgör också hur mycket en individ går upp i vikt. Ju fler muskler i kroppen, desto snabbare är ämnesomsättningen. Detta är anledningen till att kvinnor har en jämförelsevis långsammare ämnesomsättning än män. Människor som leder en inaktiv livsstil med minimal fysisk aktivitet tenderar också att gå upp i vikt och bli överviktiga. Överviktiga individer tenderar att lida av diabetes. Vanligtvis fetma orsak och verkan uppsats människor får typ 2-diabetes när de når vuxen ålder.


Men detta problem har nu blivit vanligt även hos barn. Att vara överviktig avbryter funktionen av insulinhormonet i kroppen. Detta hormon är ansvarigt för att reglera blodsockret i kroppen. Fetma sätter extra press på hjärtat för att dra tillräckligt med syre för vävnader och celler i kroppen. Som ett resultat, blodet fetma orsak och verkan uppsats ökar och därmed lider individen av högt blodtryck, fetma orsak och verkan uppsats. Artros är också ett vanligt problem för överviktiga personer. På grund av stressen på benen och höften på grund av övervikt, kan en individ lida av ledvärk.


Åderförkalkning, även känd som ateroskleros, är vanligt hos personer som lider av fetma. Detta beror på avlagringen av fett längs väggarna i artärer och blodkärl. Inte bara detta, sömnlöshet är också mycket vanligt hos överviktiga personer. Att leda en hälsosam livsstil är det enda sättet att förebygga och bli av med fetma. Mycket välskriven uppsats. Fetma är mycket farligt, särskilt hos barn. Jag tror att skräpmat är den främsta orsaken till fetma idag, fetma orsak och verkan uppsats. Föräldrar måste hålla ett öga på barnens matvanor. Det här skrämmer mig mycket. Tack för att du påpekade att fetma också kan bero på genetik.


Jag hatar när folk gör narr av tjocka människor utan att veta fakta. Så sluta döma oss. Fetma mäts med hjälp av body mass index BMI. Fetma predisponerar individer för olika hälsotillstånd, fetma orsak och verkan uppsats, inklusive diabetes typ II, artros, hjärt-kärlsjukdomar, obstruktiv sömnapné och olika typer av cancer. För närvarande är fetma den främsta orsaken till dödsfall som kan förebyggas i USA och många andra utvecklade länder runt om i världen. Risken ökar tillsammans med skiftningar åt båda hållen. Samma forskning har visat att ett BMI över 32 fördubblar dödligheten bland kvinnor över 16 år.


Överdrivet kaloriintag i kombination med ett stillasittande liv är den vanligaste orsaken till fetma bland de flesta överviktiga. En del av dessa vanliga orsaker finns några fall av genetiskt orsakad fetma. Genetiskt feta människor är predisponerade för tillståndet på grund av deras genetiska sammansättning. Andra tillstånd kan också vara ansvariga för fetma, och dessa kan inkludera psykiatriska sjukdomar, mediciner och endokrina störningar. Trots den genetiska pre-disposionen är uppfattningen att vissa människor går upp mycket i vikt även med litet kaloriintag på grund av en långsam ämnesomsättning kraftigt begränsad; i genomsnitt icke-överviktiga människor har mindre energiförbrukning jämfört med sina feta motsvarigheter eftersom de feta människorna kräver mer energi för att behålla den större kroppsmassan.


Recensioner i identifierade ytterligare 10 potentiella fetma orsak och verkan uppsats till den nuvarande ökningen av fetma. Orsakerna inkluderar: 1 hormonstörande ämnen som påverkar lipidmetabolismen, 2 mindre sömn, 3 en hög användning av mediciner som ökar fetma orsak och verkan uppsats av att vara överviktiga såsom atypiska antipsykotika, 4 ökningen av individer i nära släktskap som tenderar till tillståndet, 5 graviditet vid en senare ålder, högre BMI naturligt urval 6 minskade nivåer av rökning som är ansvarig för undertryckande av födointag, 7 minskad variation i omgivningen temperatur och 8 genetik.


Forskningen om dessa är inte övertygande, men det finns ett etablerat samband, men inte lika starkt som de tidigare angivna orsakerna. Länken är dock komplicerad och inte lätt att förklara. Att till exempel vara i ett tillstånd av stressigt liv eller yrke kan resultera i fetma. Depression som också är en av de psykologiska tillstånden har en koppling till fetma, men kopplingen är inkonsekvent och osäker. Det finns betydande bevis på att människor ibland kan äta för mycket när de är stressade, detta fungerar som en form av självmedicinering för dem.


Detta är dock ofullständigt eftersom vissa människor i stress har varit kända för att kraftigt minska sitt ätande och i gengäld minska mycket av sin vikt. Forskning om preferenser för fetma har också visat att människor hellre skulle föredra många andra tillstånd snarare än att vara överviktiga, och detta ger en avgörande inblick i att det verkligen finns ett stort samband mellan fetma och psykologi. Hantering av fetma. Det finns ingen specifik behandling för fetma, utan snarare en kombination av åtgärder som är avsedda att skära ner på de tillstånd som är inblandade i orsaken till fetma.


De två viktigaste tillvägagångssätten är dock bantning och engagemang i ett aktivt träningsliv. Minskningen av kaloriintaget är avsedd att minska viktökningen, medan ett träningsprogram är avsett att minska på all redan gått upp i vikt. Bantning och träning har varit kända för att vara effektiva för viktminskning, men deras effekt varar inte så länge som de dras tillbaka. Därför kräver viktupprätthållande ett konstant underhåll av utvecklingen av en varaktig vana som utvecklas över tiden och odlas in i en individs liv.


Som sådan finns det inget medicinskt recept för överviktiga fall. Det kan finnas läkemedel som kan rekommenderas för tillståndet, men dessa är inte lika effektiva och de leder ofta till komplikationer i mag-tarmsystemet. Den mest effektiva citerade behandlingen fetma orsak och verkan uppsats tillståndet hittills är bariatrisk kirurgi som rekommenderas för svåra fall av fetma, fetma orsak och verkan uppsats. Den höga kostnaden för denna metod gör det dock omöjligt att komma åt för de flesta och gör den därmed mindre tillgänglig för många. Det är viktigt för befolkningen att bli medveten om att de flesta av orsakerna till fetma är livsstilsrelaterade och inte tillstånd som är ett resultat av pre-disposion. Därför är det viktigt för människor att ändra sin livsstil i enlighet med detta för att undvika detta tillstånd.


Tyngdpunkts- och koncentrationsområdena bör vara dietkontroll och användningen av träning som de viktigaste områdena för kontroll av fetma. Detta bör inkludera induktion av ett aktivt liv och en minskning av kaloriintaget som de viktigaste kontrollområdena. Min uppsatspunkt. Relaterade artiklar Effekter av depression på hälsan. Vikten av yoga: Omfamna yoga för att omfamna livet. Negativa effekter av legalisering av marijuana. John M säger:. 5 maj, kl. Krsity säger:. Anon säger:. 12 maj, kl. Max William säger:. Fetma orsak och verkan uppsats 25, kl. Dagens citat Total abstinens är en så utmärkt sak att den inte kan bäras i för stor utsträckning. I min passion för det bär jag det till och med så långt att jag helt avstår från total abstinens i sig. Om oss Kontakta oss Sekretesspolicy Webbplatskarta Skicka artikel.





berättande fotouppsats



För närvarande är fetma den främsta orsaken till dödsfall som kan förebyggas i USA och många andra utvecklade länder runt om i världen. Risken ökar tillsammans med skiftningar åt båda hållen. Samma forskning har visat att ett BMI över 32 fördubblar dödligheten bland kvinnor över 16 år. Överdrivet kaloriintag i kombination med ett stillasittande liv är den vanligaste orsaken till fetma bland de flesta överviktiga. En del av dessa vanliga orsaker finns några fall av genetiskt orsakad fetma. Genetiskt feta människor är predisponerade för tillståndet på grund av deras genetiska sammansättning. Andra tillstånd kan också vara ansvariga för fetma, och dessa kan inkludera psykiatriska sjukdomar, mediciner och endokrina störningar.


Trots den genetiska pre-disposionen är uppfattningen att vissa människor går upp mycket i vikt även med litet kaloriintag på grund av en långsam ämnesomsättning kraftigt begränsad; i genomsnitt icke-överviktiga människor har mindre energiförbrukning jämfört med sina feta motsvarigheter eftersom de feta människorna kräver mer energi för att behålla den större kroppsmassan. Recensioner i identifierade ytterligare 10 potentiella bidragsgivare till den nuvarande ökningen av fetma. Orsakerna inkluderar: 1 hormonstörande ämnen som påverkar lipidmetabolismen, 2 mindre sömn, 3 en hög användning av mediciner som ökar sannolikheten för att bli överviktiga såsom atypiska antipsykotika, 4 ökningen av individer i nära släktled som tenderar till tillståndet, 5 graviditet kl. en senare ålder, högre BMI naturligt urval 6 minskade nivåer av rökning vilket är ansvarigt för undertryckande av födointag, 7 minskad variation av omgivningstemperatur och 8 genetik.


Forskningen om dessa är inte övertygande, men det finns ett etablerat samband, men inte lika starkt som de tidigare angivna orsakerna. Länken är dock komplicerad och inte lätt att förklara. Att till exempel vara i ett tillstånd av stressigt liv eller yrke kan resultera i fetma. Depression som också är en av de psykologiska tillstånden har en koppling till fetma, men kopplingen är inkonsekvent och osäker. Det finns betydande bevis på att människor ibland kan äta för mycket när de är stressade, detta fungerar som en form av självmedicinering för dem.


Detta är dock ofullständigt eftersom vissa människor i stress har varit kända för att kraftigt minska sitt ätande och i gengäld minska mycket av sin vikt. Forskning om preferenser för fetma har också visat att människor hellre skulle föredra många andra tillstånd snarare än att vara överviktiga, och detta ger en avgörande inblick i att det verkligen finns ett stort samband mellan fetma och psykologi. Hantering av fetma. Det finns ingen specifik behandling för fetma, utan snarare en kombination av åtgärder som är avsedda att skära ner på de tillstånd som är inblandade i orsaken till fetma. De två viktigaste tillvägagångssätten är dock bantning och engagemang i ett aktivt träningsliv.


Minskningen av kaloriintaget är avsedd att minska viktökningen, medan ett träningsprogram är avsett att minska på all redan gått upp i vikt. Bantning och träning har varit kända för att vara effektiva för viktminskning, men deras effekt varar inte så länge som de dras tillbaka. Därför kräver viktupprätthållande ett konstant underhåll av utvecklingen av en varaktig vana som utvecklas över tiden och odlas in i en individs liv. Som sådan finns det inget medicinskt recept för överviktiga fall. Det kan finnas läkemedel som kan rekommenderas för tillståndet, men dessa är inte lika effektiva och de leder ofta till komplikationer i mag-tarmsystemet. Den mest effektiva behandlingen för tillståndet hittills är bariatrisk kirurgi som rekommenderas för svåra fall av fetma.


Den höga kostnaden för denna metod gör det dock omöjligt att komma åt för de flesta och gör den därmed mindre tillgänglig för många. Det är viktigt för befolkningen att bli medveten om att de flesta av orsakerna till fetma är livsstilsrelaterade och inte tillstånd som är ett resultat av pre-disposion. Därför är det viktigt för människor att ändra sin livsstil i enlighet med detta för att undvika detta tillstånd. Tyngdpunkts- och koncentrationsområdena bör vara dietkontroll och användningen av träning som de viktigaste områdena för kontroll av fetma. Detta bör inkludera induktion av ett aktivt liv och en minskning av kaloriintaget som de viktigaste kontrollområdena.


Min uppsatspunkt. Relaterade artiklar Effekter av depression på hälsan. Vikten av yoga: Omfamna yoga för att omfamna livet. Negativa effekter av legalisering av marijuana. John M säger:. 5 maj, kl. Krsity säger:. Anon säger:. 12 maj, kl. Max William säger:. Hämtat från vem. Hirschhorn, H. Am j Clin Nutr. Genetik för vanliga former av fetma, Hämtad från more-life. National Heart, Lung and Blood Institute. Hämtad från nhlbi. Tyvärr, men kopiering av text är förbjudet på denna webbplats. Om du behöver detta eller något annat prov kan vi skicka det till dig via e-post.


Genom att klicka på "SKICKA" godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade och kampanjmeddelanden. Med en timmes försening måste du vänta i 24 timmar på grund av hög arbetsbelastning och hög efterfrågan - gratis. Välj ett optimalt pris och se till att få det obegränsade antalet prover omedelbart utan att behöva vänta i väntelistan. Genom att använda vår plagiatkontroll gratis kommer du att få det begärda resultatet inom 3 timmar direkt till din e-post. Hoppa i kö med en medlemskapsplan, få obegränsade prover och plagiatresultat — omedelbart!


Orsak och verkan Essä om fetma. Hela dokumentet är endast tillgängligt för registrerade användare. Sidor: 3 Ordantal: Kategori: Diet Nutrition Fetma. Få en anpassad provuppsats skriven enligt dina krav brådskande 3 timmars leverans garanterad Beställ nu. Bibliografi wikipedia. Artikel om fetma, 3. Alzheimers sjukdom. Vi kan skriva en skräddarsydd uppsats enligt dina specifika krav. Beställ en uppsats. Alla rättigheter förbehållna. skicka Genom att klicka på "SKICKA" godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy. Kopiering är endast tillgängligt för inloggade användare. Om du behöver detta prov gratis kan vi skicka det till dig via e-post Skicka.


Gratis plagiatkontroll. Allt material är väl katalogiserat. Vi har tagit emot din begäran om att få ett prov. Välj åtkomstalternativet du behöver:. Med en timmes försening måste du vänta i 24 timmar på grund av hög arbetsbelastning och hög efterfrågan - gratis jag går med på att vänta en hel dag. Genom att använda vår plagiatkontroll gratis kommer du att få det begärda resultatet inom 3 timmar direkt till din e-post Hoppa i kö med en medlemskapsplan, få obegränsade prover och plagiatresultat — omedelbart! Vi har tagit emot din begäran om att få ett prov Användare utan konton måste vänta på grund av en stor väntelista och stor efterfrågan. Vi är verkligen ledsna men vi kan inte skicka provet omedelbart. Endast de användare som har betald prenumeration får det obegränsade antalet prover omedelbart.


Välj en medlemsplan Jag accepterar att vänta en hel dag. Tyvärr, men endast registrerade användare har full åtkomst. Eller om du behöver detta prov gratis kan vi skicka det till dig via e-post. Avbryt medlemskap. Ditt medlemskap har avslutats. Tillbaka till profil. Ditt svar är till stor hjälp för oss. Tack så mycket! Emma Taylor online. Hallå där! Skulle du vilja få ett sådant papper?

No comments:

Post a Comment